Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogosan néznek le a szüleim?

Jogosan néznek le a szüleim?

Figyelt kérdés
30 évesen lett meg a diplomám. Volt egy időszakom mikor nem volt célom, és idő volt mire kitaláltam mit szeretnék. Munkahelyeket váltottam, semmi sem tetszett. Sokszor voltam munkanélküli és csak kerestem önmagamat. Aztán végülis meg lett amit kerestem. Hajtottam, hogy lediplomázzak. Sikerült. Mégis most 30 felett már el tudtam helyezkedni abban amit szerettem volna. Bár a szüleim szerint ez akkor lett volna siker, ha elsőre megtalálom és “ nem adom fel” az elején. Én büszke vagyok magamra, bár rosszul esik a szüleim “ lenézése”. Elitélendő még a harmadik x-nél is tanulni? Szeretnék majd még egy diplomát. A szüleim ezt természetesen elitélik, de már megszoktam.
2022. szept. 19. 12:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

“Elitélendő még a harmadik x-nél is tanulni?”

Hú de toxikus, semmirekellő szüleid vannak…

Ha ez vigasztal, én meg bölcsészkarra jártam, hasonló kommentárok mellett (“mikor hagyod már abba ezt a hülyeséget?”), és a diplomámat végül 11 év alatt szereztem meg (8 év alatt szereztem meg a mester szakos abszolutóriumot és +3 évig nem írtam meg az amúgy 42 oldalas szakdolgozatomat…). És a végeredmény? Toronymagasan nekem van a legjobb karrierem az egész családban, és messze én keresek a legjobban, pedig a többiek se kispályások (igazgatók stb.). Ma már csak nevetek a rengeteg megaláztatáson, amit a családomtól elszenvedtem. (Most arról nem beszélve, hogy én vagyok a családból az egyetlen, akinek PhD-ja van, az is egy elit nyugat-európai egyetemről, ahova ugyanazzal a bölcsész diplomámmal vettek fel, amit csak 11 év alatt sikerült megszereznem.)

Ne foglalkozz a fanyalgókkal, éld a saját életedet.

2022. szept. 19. 12:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Ui: most csinálom a 7. mesterdiplomámat (ha nem számítjuk a BSc-t akkor csak 6.), 49 éves leszek, mire végzek. De vannak még itt a gyakorin is nálam tanultabbak, sokkal jobb diplomákkal, ld. például a 8-as hsz-t itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
2022. szept. 19. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!