Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim jogosan idegesek?

A szüleim jogosan idegesek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 16 éves fiú vagyok. 16 évig sosem kaptam új dolgokat, mindig a 18 éves bátyám kinőtt, megunt cuccait kaptam meg. Idén nyáron viszont elkezdtem dolgozni járni, és eddig durván 250e forintom gyűlt össze. Ennek durvàn a felét tegnap elköltöttem új ruhákra amik nem rondák és kinyújtottak. (Kb 20 olcsóbb póló, pár farmer és rövidfarmer és 2 jobb cipő) A szüleim pedig ezt számonkérték rajtam. Lehet ideges lennék en is ha a gyerekem hirtelen eltapsolna ennyi pénzt, de ezután kiderült hogy a nyaralásukba akarták tolni a pénz 90%-át, a többit megtarthatom sulira.

Ezt én igazságtalannak tartom tekintve hogy a bátyám munkanélküli és az ő (igen vastag) zsebpénzéböl sosem kértek elnilyen dolgokra..

2021. aug. 19. 07:10
1 2 3
 1/29 elistvan ***** válasza:
99%
Ne érezd magad kényelmetlenül. Szerintem helyesen cselekedtél. Legalábbis a leírtak alapján.
2021. aug. 19. 07:15
 2/29 A kérdező kommentje:
Köszi egyes. Még egy kérdés. Ha nem tudják a pint nem férhetnek hozzá a maradékhoz ugye?
2021. aug. 19. 07:17
 3/29 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem neked van igazad. Te dolgoztál meg érte. Inkább mondanám az, hogy nem megyek nyaralni. Viszont vigyázz a bátyád le ne nyúlja a cuccai.
2021. aug. 19. 07:17
 4/29 elistvan ***** válasza:
95%
Sajnos ha olyan helyen vásárolnak 10 ezer alatt és a kártya paypassos akkor nem kéri a kódot.
2021. aug. 19. 07:22
 5/29 anonim ***** válasza:
99%

Természetesen nem ferhetnek hozza, bar a kartyaval vasarolhatnak pin nelkul osszeghatarig. Szal azert ne add ki a kezedbol.

Senki nem hasznalhatja a bankkartyadat, ha megteszik, az buncselekmeny.

2021. aug. 19. 07:23
 6/29 anonim ***** válasza:
99%
Persze hirtelen a nyaralásba kellett volna a fizetésed ahha hát hogyne. Csak egy indok hogy elszedjék tőled. Ne is veds le jó helye van annak a kártyádon. A pint nem tudják így jártak.
2021. aug. 19. 07:24
 7/29 anonim ***** válasza:
7%
Ma már volt ilyen kérdés ,hogy a tesó megunt cuccait kapja a másik. Véletlen lenne?
2021. aug. 19. 07:25
 8/29 anonim ***** válasza:
96%

Neked van igazad, a szüleid pofátlanok. A pénzedért te dolgoztál meg, azt csinálsz vele, amit akarsz. Ha kajára kéne, mert a szüleid olyan szörnyű helyzetbe kerültek volna, az megbeszélés kérdése - viszont elnyaralni egy 16 éves gyerek pénzét?! Amúgy tisztességes (nem feltétlen márkás, de normális) ruhákat venni sem a te feladatot lenne, hanem a szüleidé. Ezt vállaták azzal, hogy gyereket hoztak a világra.

Nem lehet, hogy a bátyád a kedvenc gyerek, te pedig a "futottak még"? Vigyázz a cuccaidra és a pénzedre, ne hagyd magad lenyúlni!

2021. aug. 19. 07:28
 9/29 anonim ***** válasza:
96%

7-es: hidd el, nem egy ilyen helyzet van, ahogy a többi kérdéseknél sem egyedi esetekröl van szó (azokra a kérdésekre gondolok, ahol gyakorlatialg ugyanezt írod válaszként), igen sok hasonló történések vannak a családokban.

Szóval igen, véletlen, hogy van több hasonló kérdés is!.

2021. aug. 19. 07:30
 10/29 Katona Dius ***** válasza:
94%
Kinél van a kártya? Nálad vagy náluk? Ha náluk, akkor korlátoztasd le a napi vásárlási és pénz felvételi limitet a legminimumabbra. Akoor nem tudnak egy fillért sem használni belőle.
2021. aug. 19. 07:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!