Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha borzalmasan...

Mit csináljak, ha borzalmasan érzem magam a koliban?

Figyelt kérdés

Kollégiumban kell laknom, mert nem nagyon sikerült más megoldást találnunk a szüleimmel, hogy hogyan járjak be az egyetemre. A szobatársaim egész normálisak meg kedvesek, így egész elviselhetőek. Eléggé zavar, hogy nincsen azonban normálisan személyes terem, de ez még elviselem valahogy.

Viszont krónikus beteg vagyok. És sajnos a betegségem szinte minden egyes nappal egyre rosszabbá válik. Szedem a gyógyszereket rendesen, de nem használnak semmit és egyelőre az orvosok se tudnak mit kezdeni a helyzettel. Ennek következtében általában napi rendszerességgel többször is van hasmenésem, van hogy napi 5-6-szor is. Mondanom sem kell, nem egy nagy élmény ez így, hogy hárman lakunk egy szobában és a WC-ből a legapróbb zajokat is hallani. Főleg, amikor este kell kisietnem, mert akkor még mindenki fel is ébred rá, ugyanis a fürdőből kiszűrődik a fény a szobába. Persze egyetemre se egy leányálom így járni, de nem sok mindent tudok tenni.

Ezenkívül még van néhány kellemetlen dolog, például a fájdalom. Az utóbbi időben iszonyú fájdalmat is okoz a betegség. Olyan mintha kést forgatnának az oldalamban és bármit teszek ez a fájdalom van, hogy 10 percen keresztül tart vagy akár tovább is. Elég borzalmas, amikor az éjszaka közepén arra riadok fel, hogy iszonyúan fáj a hasam és az oldalam. És utána se kellemes, hogy lehetőleg próbáljak meg hangtalanul szenvedni, nehogy a szobatársak felébredjenek.

Vagy amikor teljesen legyengülve érek haza fájdalmak közepette, olyankor is csak pihenni akar az ember, csak feküdni az ágyán. Nos, olyankor is zavaró, ha valaki 2 méterre tőled éppen hangosan zenét hallgat vagy zörög valamivel.

Mit csináljak? Nem tudom, hogy bírom-e így a kolit? Mit tudnék tenni?

2022. szept. 11. 14:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Crohn? :(
2022. szept. 11. 15:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Eltaláltad. Az orvos felírt szteroidot, de szinte semmit se használ. Már lassan 2 hónapja szedem és csak egyre rosszabb lesz. Az orvos még csak 1 hónap múlva tud fogadni. Addig marad ez a szenvedés. De nem tudom hogy éljem túl addig a kolit, mert ez így borzalmas.

Otthon egy fokkal jobb. Ha kell el tudok vonulni a szobámba és ott szenvedek. Meg persze ott a WC-kérdés se ennyire kínos vagy komplikált.

2022. szept. 11. 15:05
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Ezt a kérdést már korábban kiírtad. A betegséged miatt kérjél egyéni tanrendet és tanulj otthonról, ha engedélyezik.
2022. szept. 11. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt a részét nyugodtan rendezd le, hogy mit gonodlnak a többiek... Teljesen normálisan el lehet nekik mondani, hogy ez egy ilyen kellemetlen betegség, és ez van... .
2022. szept. 11. 15:08
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
A Crohn betegség egy autoimmun folyamat, kérdező. Megfelelő táplálkozással kordában tartható. Sajnos az akadémikus orvoslás erős késést szenved az autoimmun betegségek kezelésének terén, de ez nem az ő hibájuk. Egyszerűen ilyen a rendszer. 17 év telik el, mire egy új ismeret bekerül a protokollba. Ami viszont rossz hír, az az, hogy a stressz (márpedig az egyetem nem a stresszmentességéről híres intézmény) és a menzai koszt nagyon nem barátai Crohn-nak.
2022. szept. 12. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!