Kraucslik Botond kérdése:
Kémiában a számításos feladatok megoldása során mennyi szöveg elfogadható?
Figyelt kérdés
Sajnos nem tanultam kémiát (illetve általánosban igen, de az nagyon rég volt), így sajnos nincs tapasztalatom azzal, hogy egy számításos feladat megoldás során mik az elvárások. A megoldás során elég leírnom az egyenleteket, és abból magától következik, hogy milyen logika alapján végeztem a számolást, vagy kell egy kis magyarázó, következtetést levonó szöveget is kell mellékelnem a megoldás menete során? Eseleg ez opcionális, így is jó, úgy is jó? Vagy esetleg ez tanárfüggő, ki mit vár el a diákjaitól? Ti hogy szoktátok csinálni? Mi a célszerű? Mi az, ami egyértelmű egy számításos feladat során, és elhagyható, nem kell feltüntetni a számítás lépései során?2022. aug. 3. 10:59
1/3 Z003 válasza:
Olyat még sose kértek tőlem sehol hogy a számítás menetét is magyarázzam meg. Meg az annyi időt igényelne hogy egy egyszerű számítással sem végezne az ember. Én sima dolgozatoknál ha a tanár nem kérte külön akkor csak duplán aláhúztam az eredményt semmi szöveg. Érettségin, versenyen, vagy ha külön kérte a tanár akkor a megoldást összefoglaltam 1-2 mondatba.
A javítókulcsokban a részpontokat adott részeredményekre adják, így nagyrészt felesleges extra szöveget belerakni a számítási folyamatba.
2/3 anonim válasza:
Szerezd be esetleg Villányi Attila - Ötösöm lesz kémiából c. kiadványát! A példatár mellett tartalmaz egy megoldáskötetet is. Ha úgy vezeted le a megoldásokat, ahogy ebben állnak, azzal nem lősz mellé szerintem.
3/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat/tanácsokat.
2022. aug. 3. 19:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!