Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » SOTE általános orvosin milyen...

SOTE általános orvosin milyen az egyetemi élet?

Figyelt kérdés
Sokat buliznak a hallgatók, vagy inkább tanulnak? Vagy ezt nem lehet megmondani, mert mindenki egyedi eset, és teljesen olyan minden, mint egy "átlagos" egyetemen?
2022. júl. 23. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

Sobotta mellett erre nem lesz időd, nyugi...

Vagy lesz, de akkor anatómia bukta...

Az ÁOK azért nem a lazázásról szól... Ha lazulni akarsz, akkor az ÁOK-val rossz szakot választottál...

2022. júl. 23. 12:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem mondtam hogy ide járok, vagy szeretnék járni, csak érdekel, mennyi szabadideje van egy orvosisnak. Azt a klisét már sokszor hallottam, hogy annyi szabadidőd van amennyit csinálsz magadnak, ennél részletesebben erdekelne h milyen az egyetemi élet és a közösség.
2022. júl. 23. 12:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem hagyhatsz annyi szabadidőt magadnak, amennyit akarsz, mert valamennyit fixen elvisz a tanulás és az órákra járás. Viszont szerintem az egy még károsabb klisé, hogy semmi szabadidőd nem lesz.

De egyébként teljesen változó, hogy kinek mi fér bele, mennyi szabadidőt tud csinálni magának és azt hogy osztja be. Illetve vannak keményebb és lazább időszakok. A legtöbb rendezvény szeptembertől novemberig és februártól áprilisig van (gólyabál, karnevál, ökörsütés, madármászás, felező, ötödölő, kollégiumi napok, medikus kupa, stb.), aztán decemberben és méjusban, amikor közeledik a vizsgaidőszak, az emberek nagy része bevonul a könyvtárba (vagy ahol tanulni szeret) és leül az élet.

De minden év is más, pl. másodévben szorgalmi időszakban is elég szorosan vagy fogva, de ötöd-hatodévben végig lehet tolni egy Schönherz Qpát is komolyabb gond nélkül.

Én rezidensként visszasírom az egyetemi éveket, sokkal több és jobb szociális életem volt, akkor, mint most.

2022. júl. 23. 13:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm szépen!

El tudom képzelni hogy egyetem alatt jobb volt a szociális életed, szerintem ez sok ember életében így van, amikor dolgozni kezdenek.

Volt valami törzshelyetek, ahol sok orvosis megfordul? (Pl ebédlő, bulizó hely, stb.)

2022. júl. 23. 13:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jobban belegondolva bármilyen szakon igaz, hogy főállásban dolgozva kevesebb szociális élete lesz az embernek.

Kocsmák közül főleg ilyenekbe jártunk, hogy Medikus, Magyar, Mentsvár, Ali Baba, stb. (utóbbi három nincs már meg). Zenés-táncos helyekre nem nagyon jártam, nekem egyik sem jött be (illetve volt egy jó bulim a Corvin-tetőn, de azt se keresd már), illetve egyik sem mondható kimondottan sotés helynek.

2022. júl. 23. 21:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Igen, erre is kíváncsi boltam, hogy a Medikusba járnak-e sotésok, vagy csak a nevében Medikus :D
2022. júl. 24. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!