Szerintetek ha valakinek sokadig (3,4). Alkalommal nem sikerul az orvosi érdemes még otodjere akár hatodjara is megprobalni?
Nem rólam szól a kérdés, de idén érettségiztem én is. Nem orvosira készülök de vannak ismerőseim akik arra és nem sikerült nekik idén, a kemia kifogott rajtuk, mondták hogy jovore megprobaljak, nem hagyják veszni. Ez tok jo, szerintem is, lehet csak idén nem sikerült valami miatt, nem volt elég felkészült.
Viszont olvastam sok csoportban, hogy ne busuljanak akiknek nem sikerült, ők idén voltak negyedjére és most sem sikerült. Azért egy orvos 5-6 éven át jár csak egyetemre eleve, utána meg folyamatosan képzi magát, és ha valaki 25 evesen kezdi el akkor tényleg ő élete végéig tanulni fog, persze tudom hogy igazából mindenki, de értitek.
Sok ismerősömnek 2.alkalommal se sikerült az orvosi, és inkább elmentek egy másik egyetemre, ahol sikereket érnek el, mert azt mondták ha a gimis kémia emelt kifogott rajtuk, akkor az orvosirol 100% hogy kibuknanak, meg ha egesz ejszaka tanulnak.
Szerintetek ennek így van értelme?
Azoknak akiknek így ment, ajanlom az orvosdiagnosztikat.
Az elso feleven rajossz arra, hogy akarod e az orvosit. Anat, orvosi kemia, fizikai kemia az alapoktol, meg is fingat( az anat kozel sem úgy mint az orvosin, de pl.a kemia ugyanaz). Viszont annyira jó a konyv es az eloadas hogy siman megerted, akkor is ha sosem tanultal kemiat... De legalábbis egy eletre megtanulsz tanulni, es at lehet jelentkezni, nemely tárgyat be is szamitanak.
Valamilyen szinten ugrodeszka az orvosira meg az otos emelt kemia erettsegire, tolunk lefeleződött a letszam a következő felvetelinel:)
Nem tudom melyik egyetem orvosdiagnosztikájáról van szó, de Debrecenben tuti nem igaz ez. Eleve átjelentkezni nem lehet, csak újra felvételizni, és az első féléves tárgyakból 1 tárgyat fogadnak el, a kémia gyakorlatot. A kémia elméletet lehet ugyan úgy tanítják, de diagnosztikán fele annyit nem kérnek mint orvosin (ezért nem is lehet a jegyet elfogadtatni).
Személy szerint szerintem ugródeszkaként nem lehet emlegetni azt a szakot, mert semmivel nem tesz hozzá az orvosihoz való bekerüléshez.
Ugyanez volt egy időben a jog meg az igazságügyi ügyintéző.
Ha az előbbi nem sikerül, menj az utóbbira, megcsinálod pikk-pakk három év alatt, rakat tárgyat elfogadnak, minden jogi fogalom ismerős lesz, ha ügyes vagy, kredit rendszerben 4 év alatt is végezhetsz.
Nem így lett. Szinte semmit nem fogadtak el nekik.
A költségtérítéses helyekre is ilyen nehéz bejutni? Vagy csak az államira?
Mibe kerül most egy félév?
Nem vagyok érintett, csak kíváncsiságból kérdezem.
Az önköltséges képzésre még nehezebb is bejutni. Átlagban kevesebben jelentkeznek, magasabb pontszámokkal.
Vidék és a SOTE között 30-40 pont különbség is van.
Ez a mai rendszerben jelentős különbség?
14 éves érettségiztem, akkor még tök más rendszer volt, 120 pont volt szerezhető maximum, ezért nem vagyok képben.
Egyébként meg akinek sok pontja van, miért jelentkezik önköltségesre? Azon kívül persze aki már kifuttatta az állami féléveit máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!