Szerintetek ha valakinek sokadig (3,4). Alkalommal nem sikerul az orvosi érdemes még otodjere akár hatodjara is megprobalni?
Nem rólam szól a kérdés, de idén érettségiztem én is. Nem orvosira készülök de vannak ismerőseim akik arra és nem sikerült nekik idén, a kemia kifogott rajtuk, mondták hogy jovore megprobaljak, nem hagyják veszni. Ez tok jo, szerintem is, lehet csak idén nem sikerült valami miatt, nem volt elég felkészült.
Viszont olvastam sok csoportban, hogy ne busuljanak akiknek nem sikerült, ők idén voltak negyedjére és most sem sikerült. Azért egy orvos 5-6 éven át jár csak egyetemre eleve, utána meg folyamatosan képzi magát, és ha valaki 25 evesen kezdi el akkor tényleg ő élete végéig tanulni fog, persze tudom hogy igazából mindenki, de értitek.
Sok ismerősömnek 2.alkalommal se sikerült az orvosi, és inkább elmentek egy másik egyetemre, ahol sikereket érnek el, mert azt mondták ha a gimis kémia emelt kifogott rajtuk, akkor az orvosirol 100% hogy kibuknanak, meg ha egesz ejszaka tanulnak.
Szerintetek ennek így van értelme?
Hajrá! Szurkolok majd neked! Persze, borzasztoan nagy szorgalom es elhivatottság kell hozzá, anélkül nem lehet elvégezni, a kor miatt nem aggódsz? Hogy esetleg csak a karrier után tudsz majd családot alapítani és hogy az mar nagyon későn lesz?
Mi miatt nem sikerült eddig? Rossz emelt kémia vagy biosz? Vagy esetleg a kozepekbol nem lett elég pontod és az ossz pontszám miatt? Mert más azerr az is
Köszönöm! A kor az egyetlen dolog,ami aggaszt. Csak ezmiatt aggódok.
Hogy miért nem sikerült eddig? Az első próbálkozásnál nagyon rossz kémiát írtam,a bioszom se lett fényes. A másodiknál sokkal jobbat írtam,de nem lett elég a pont. A közepeim átlagosak,nem túl jók de nem is rosszak. Mindegyik 4es lett. Idén viszont rendkívül jó kémia emeltet írtam (87%) és mégsincs annyi pontom,hogy nyugodt legyek. Ennek az oka a közepek,merthogy nem lettek olyan jók. De remélem idén sikerülni fog😁
Bocs, de aki pl magyarból középszinten 4-est tudott összehozni, az mit gondol, mi lesz az orvosin?
Jól írtak fentebb, az első ZH-ra feladnak majd egy fél könyvet.
Rokonomat 6. alkalomra vették fel, elvégezte, de semmit nem tud felmutatni se szakmai karriert, se pénzt.
A lányomat 2. jelentkezéskor vették fel, azóta szakorvos saját praxissal, jó fizetéssel. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindezt Németországban sikerült, ahová egyetem után ment. Itthon nem sikerült volna, ami az anyagiakat illeti.
Kövezzetek meg, de szerintem nincs értelme. Két 80%-os emelt érettségivel duplázással Pécsre vagy Debrecenbe simán felvesznek. Ha ezt a szintet úgy se sikerült megugrani, hogy közben volt egy teljes éved, amikor semmi mást nem kellett tanulnod, akkor nem érdemes orvosira menni, mert legkésőbb a második vizsgaidőszakban otthagyod az egészet. Persze, kivételek mindig is voltak, vannak és lesznek, de bármelyik komolyabb orvosis tárgy vizsgája nagyobb kihívás, mint az, hogy 80+ %-osra megírj egy emelt érettségit. Mindezt úgy, hogy soha nem leszel az egyetemen olyan luxusban, hogy egy egész éved legyen arra, hogy 2 tárgyra tanulj.
Ha nem vesznek fel elsőre, oké, későn kezdted a felkészülést. Másodjára sem, nem baj, mindenkinek lehet rossz napja, de ha harmadikra sem, akkor már nem biztos, hogy ebbe kéne az energiát fektetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!