Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért szólják le az ötletemet?...

Miért szólják le az ötletemet? Rossz lenne kihagyni egy évet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 éves vagyok, idén érettségiztem. Kitűnő *lesz* az érettségi bizonyítványom, nagy lehetőséggel júliusban fel is fognak venni az általam jelölt első helyre az egyetemen.

Egy a bajom, hogy én még nem állok erre készen.

Vannak terveim, rengeteget tanultam hogy jól sikerüljön az érettségi, viszont jelenleg nagyon fáradtnak érzem magamat, illetve ami a fő gondom: nem érzem magamat elég érettnek az egyetemhez.

Úgy gondolom, nekem szükségem lenne egy kis időre hogy érettebb legyek és majd az egyetemen meg tudjak küzdeni a kihívásokkal.

Elmondtam a szüleimnek, hogy halasztanék egy évet, annak érdekében hogy komolyodjak egy picit és megtaláljam a valódi önmagamat. Nem is lenne akkora butaság ez az egy év kihagyás, elmondtam nekik hogy a szakomhoz 2 nyelvvizsga szükséges hogy megkapjam a diplomát, eddig egy van, a másodikat pedig meg tudnám csinálni a következő 1 évben. Illetve elmennék dolgozni és a jogosítványt is meg szeretném még csinálni.

Miért baj ha így gondolkodok?

Ti egyetértetek azzal, hogy ez egy jó ötlet? Vagy anyukámék táborát erősítitek mely szerint ez az egész csak időpocsékolás?

2022. jún. 13. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:
15%

Nem minden egyetemen lehet rögtön halasztani, pláne 1 évet.

Egyáltalán miért jelentkeztél? Szerintem se menj most, töröld a jelentkezésedet. Tedd azt, amiket leírtál, nem fogsz lekésni semmiről és nem kell emiatt görcsölni.

2022. jún. 13. 23:09
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Június közepe van, itt lesz az egész nyár hogy kipihend magad az egyetem kezdetéig.

Szüleid valószínűleg attól tartanak, hogy ha nyomós indok nélkül halasztasz, az csak azt fogja eredményezni, hogy kiesel a ritmusból, és utána nehezebb lesz visszarázódni a tanulásba.

Ha komolyan gondolod a halasztást, akkor állj neki most munkát keresni, és ténylegesen szervezni a dolgokat. (Szembesülni fogsz vele, hogy az érettségi önmagában nem sokat ér. Ki fogja finanszírozni a nyelvtanulást és a jogsit? Az egyetemen kívül is vannak kihívások, muszáj felnőni).

2022. jún. 13. 23:18
 3/8 anonim ***** válasza:
7%
De menő kitűnő érettségi, na az egyetemen ritkán fogsz 5 öst kapni ha egy nehezebb szakra mész😅
2022. jún. 14. 07:16
 4/8 A kérdező kommentje:

#1: A terv az, hogy törlöm a jelentkezésemet. Nem szeretném fenntartani a helyemet, másnak jó lesz.

Eddig úgy voltam vele, hogy szeretnék menni egyetemre (nem véletlenül jelentkeztem), de nagyon nem érzem magamat felkészültnek.

#2: Igen, szerintem is ettől tartanak. Nem mondom hogy nem aggódok attól, hogy kiesek a tanulási ritmusból, mert akkor hazudnék. Viszont úgy érzem, nekem erre van szükségem.

Már néztem munkát, van is egy hely ahol szívesen várnak. :) Tudom hogy az érettségi szinte semmit sem ér, de szerintem annyi pénzt tudok keresni, hogy finanszírozni tudjam a nyelvtanulást. Jogosítvány már húzósabb, lehet az nem mostanában lesz.😅

2022. jún. 14. 07:31
 5/8 anonim ***** válasza:
96%

Azért szerintem elég látatlanban gondolod azt, hogy nem vagy még kész az egyetemre. Az első évesek kevés kivételtől eltekintve mind zöldfülűek, de pillanatok alatt belejönnek. S őszintén szólva szerintem ha elmész most dolgozni, akkor semmivel sem leszel egy év múlva alkalmasabb egyetemistának. A munka nemigen segít abban, hogy később jobb egyetemista legyél (kivéve ha szakmán belül találsz állást).

Én azt javaslom, kezdd el, és csináld meg az első félévet az egyetemen. Ha a tapasztalataid alapján nem érzed jól magad, és még mindig szeretnél inkább dolgozni és nyelvet tanulni, akkor egy lezárt egyetemi félév után elmehetsz két egymást követő passzív félévre e célból, vagyis jövő februártól 12 hónapra. Ehhez mindenképpen jogod lesz és nem lesz hátrányod sem belőle.

2022. jún. 14. 08:16
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

"Úgy gondolom, nekem szükségem lenne egy kis időre hogy érettebb legyek és majd az egyetemen meg tudjak küzdeni a kihívásokkal."

Az egyetem tele van fiatalokkal, akik iszonyúan komolytalanok... Szóval ettől én nem tartanék.

2022. jún. 14. 09:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

magyarországon az összes elsőéves ugyanolyan 18 éves kölyök lesz, mint te vagy. ne aggódj.. jó, lesznek tanáraid, akik itt maradtak régi időkből, és majd morognak rád, mert direkt azért kezdtek annó az egyetemen tanítani, hogy felnőttekkel foglalkozhassanak, de ők így jártak.

jártam egyetemre, egy "nem elit" gimnázium után, vidéki jogi kar. egyrészt gimiben nagyobb elvárások, felkészültség és professzionalizmus volt, mint egyetemen, másrészt tényleg tiszta óvoda az egész, nem kell aggódnod. az csak a filmekben ilyen szigorú meg minden, nálunk kb az volt az elvárás, hogy halkan mobilozz, és ne aláhúzd azt, amit bekarikázni kéne. már ha az illető oktató hajlandó volt megjelenni az óráján, mert azt se mindig sikerült. XD

2022. jún. 15. 14:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jah én is azt hittem (BP jogi kar), hogy micsoda komoly, intelligens emberek lesznek az évfolyamtársaim, és biztosan lepipalnak a műveltségükkel, én meg csak egy vidéki szakközépből jöttem... azt a dedót, ami a gólyatáborban és az egyetem első két évében ment, azt nem lehet leírni...
2022. jún. 15. 14:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!