Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemre mit ajánlanátok...

Egyetemre mit ajánlanátok tablet vagy laptop?

Figyelt kérdés
Pszichológiára szeretnék menni és ott azt hallottam h ipaden nem fut az összes program pl ami statisztikához kellene, viszont én sokkal jobban szeretem a kézzel írott jegyzeteket.

2022. jún. 11. 11:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Persze, értem, mit mondasz, de azért írtam, hogy én nem éreztem volna ezt hasznosnak. A kérdező és mások ettől függetlenül gondolhatják máshogy.

A "megúszós SPSS"-ről is jogos, amit írsz, de a többség nem kutatónak készül, csak a szakdoga miatt meg valljuk be, tényleg felesleges programozni tanítani az embereket.

Igen, drága mulatság az egyetem, csak nem mindegy, hogy van-e az elején 200 ezred egy tabletre, amit változó, hogy ki mennyire tud kihasználni. Én nem használtam volna ki eléggé, mert jegyzeteléshez füzetet használok, minden máshoz meg igazából ott a laptop, ami amúgy is kell. De laptop meg laptop között is lehet többszázezer forint különbség, és a legtöbbeknek nagyon nem mindegy, melyiket választják (ár-érték arányt figyelembe véve meg főleg nem).

2022. jún. 11. 22:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem egyértelműen laptop. Én más szakon tanulok (nyelvszak), ezért nem tudom, hogy ezen a téren a pszichológiának milyen sajátos követelményei vannak, de pl. nekünk nagyon sok beadandót kell írni vagy prezentációkat kell készíteni, ami szerintem laptop nélkül nem olyan kényelmes. Nekem van egy tabletem ceruzával, de azt inkább csak olvasáshoz használom (többnyire digitális formában kapjuk meg az olvasmányokat - könyvtárban nincsen meg minden, megvenni nem fogod stb. - és szeretem, hogy így egyszerűen tudok a szövegben jelölgetni, jegyzetelni stb.), az órákra általában simán füzettel és tollal járok (nálunk a legtöbben szintén így csinálják, egy-két ember jár órákra tablettel vagy laptoppal). Nekem egyébként az a bevett szokásom, hogy a félév elején kijelölök egy jegyzetelős füzetet és abba írok mindent, majd otthon más forrásokból kiegészítve az órai jegyzetemet külön-külön füzetekbe írok egy "végleges" jegyzetet". Én sokkal jobban szeretek papírra jegyzetelni és abból tanulni.
2022. jún. 11. 22:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Gazdasági szakra járok, én laptop+ipad komboval tanulok, de az ipad kiváltható füzettel is, ez tényleg csak egy kényelmi dolog.

Az ipadet használom többet, az nagyon praktikus, hogy minden képlet- és feladatgyűjteményt letöltök és nem kell több száz oldalt kinyomtatni, mindig minden kéznél van nálam, diasorok, tankönyvek és GoodNotesban nagyon szép, átlátható jegyzeteket tudok készíteni. Rendezettebb az egész.

De a laptop sajnos elengedhetetlen, tételeket ott dolgozok ki, gazdinfoból laptopon vizsgáztam, kelleni fog SAP-hoz is, statisztikához is... Órán persze dolgozhatok iskolai gépen, de gyakorláshoz kell a laptop.

Ha csak az egyikre van kereted, akkor a laptopot válaszd. Az ipad 9th gen 64GB tollal, programmal, fóliával, tokkal, mindenestül 180 ezerre jött ki nekem diákkedvezménnyel. Tökéletesen elég mindenre.

Laptopból érdemes kicsit és praktikust keresni, a Huawei Matebookok szuper Macbook alternatívák ebből a szempontból.

2022. jún. 19. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!