Egyetemre mit ajánlanátok tablet vagy laptop?
Persze, értem, mit mondasz, de azért írtam, hogy én nem éreztem volna ezt hasznosnak. A kérdező és mások ettől függetlenül gondolhatják máshogy.
A "megúszós SPSS"-ről is jogos, amit írsz, de a többség nem kutatónak készül, csak a szakdoga miatt meg valljuk be, tényleg felesleges programozni tanítani az embereket.
Igen, drága mulatság az egyetem, csak nem mindegy, hogy van-e az elején 200 ezred egy tabletre, amit változó, hogy ki mennyire tud kihasználni. Én nem használtam volna ki eléggé, mert jegyzeteléshez füzetet használok, minden máshoz meg igazából ott a laptop, ami amúgy is kell. De laptop meg laptop között is lehet többszázezer forint különbség, és a legtöbbeknek nagyon nem mindegy, melyiket választják (ár-érték arányt figyelembe véve meg főleg nem).
Gazdasági szakra járok, én laptop+ipad komboval tanulok, de az ipad kiváltható füzettel is, ez tényleg csak egy kényelmi dolog.
Az ipadet használom többet, az nagyon praktikus, hogy minden képlet- és feladatgyűjteményt letöltök és nem kell több száz oldalt kinyomtatni, mindig minden kéznél van nálam, diasorok, tankönyvek és GoodNotesban nagyon szép, átlátható jegyzeteket tudok készíteni. Rendezettebb az egész.
De a laptop sajnos elengedhetetlen, tételeket ott dolgozok ki, gazdinfoból laptopon vizsgáztam, kelleni fog SAP-hoz is, statisztikához is... Órán persze dolgozhatok iskolai gépen, de gyakorláshoz kell a laptop.
Ha csak az egyikre van kereted, akkor a laptopot válaszd. Az ipad 9th gen 64GB tollal, programmal, fóliával, tokkal, mindenestül 180 ezerre jött ki nekem diákkedvezménnyel. Tökéletesen elég mindenre.
Laptopból érdemes kicsit és praktikust keresni, a Huawei Matebookok szuper Macbook alternatívák ebből a szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!