Tablet nem lesz jó, nem tudsz vele normálisan gépelni.
2020. júl. 26. 19:36
2/10 anonim válasza:
Laptop mivel beadandókat is kell csinálnod és azon jobban megtudod csinálni mint egy tableten igaz azon is elfut az office de sokkal nehezebb egy tablettel ezeket csinálni mint egy laptoppon, meg más okból is jobb pl. filmnézés hiszen nagyobb a képernyő.
2020. júl. 26. 19:39
3/10 anonim válasza:
Én egy mini laptopot vettem. Tökéletes jegyzetelésre kisebb igy bármilyen háti táskába belefér. És igen a beadandók elkészítésére is tökéletes.
2020. júl. 26. 19:42
4/10 anonim válasza:
Nem mini, de kisebb, 14es laptopot használok. Szerintem ez az ideális, könnyü, de nem kényelmetlenül kicsi.
2020. júl. 26. 19:45
5/10 anonim válasza:
Én nem vagyok apple-van, de az iPad nagyon bevált.
2020. júl. 26. 21:12
6/10 anonim válasza:
Szerintem egy kisebb méretű laptopot jobban tudsz használni. Persze, ez egyéni preferenciákon és igényeken is múlik... Órán való jegyzetelésre pl. szerintem teljesen mindegy és attól függ, hogy kinek mi tetszik. Én hagyományos módon csak kézzel szeretek írni füzetbe, valaki tabletre jegyzetel ceruzával, valaki gépel, szóval kinek mi megy egyszerűbben és gyorsabban és kényelmesebben. Nyilván lehet venni billentyűzetet is a tablethez és azon is lehet gépelni, ha valakinek az kényelmes. Szerintem a mérete miatt azért egy laptopon ez mégis kényelmesebb, jobb rajta beadandókat írni, prezentációkat szerkeszteni stb. és azért ma már vannak kisebb és akár egész könnyű laptopok is, tehát ebből a szempontból sem rossz. Én laptopot választanék.
2020. júl. 26. 21:48
7/10 anonim válasza:
Mini laptop, vagy tablet leválasztható fizikai billentyűzettel és egy megfelelő tokkal.
2020. júl. 26. 22:38
8/10 anonim válasza:
Egy laptop mindenképp kell, tablet csak pluszba szerintem.
Én például tanulni tableten szoktam (Acer Iconia), diasorokat könnyű lapozgatni rajta. De ha valami beadandót, vagy éppen a szakdolgozatodat kell írni, akkor azt mindenképp laptopon. (Előadásokon, szemináriumokon én a klasszikus toll-papír pártján állok)
2020. júl. 27. 08:59
9/10 anonim válasza:
Én is úgy vagyok, mint a #8.
Órán gyakran kell képleteket írni/rajzolni, ahhoz papír-toll. Beadandókhoz stb van laptopom, de azt mindig a lakásban hagyom. Ha utazok, akkor meg tabletet viszek magammal, mert kicsi, könnyű, kényelmesebb olvasni rajta mint laptopon és nagyon sokat bír az aksija.
2020. júl. 27. 11:02
10/10 anonim válasza:
Minden attól függ milyen szakon tanulsz tovább.
Ha mérnöki/orvosi/gazdasági/természettudományos, akkor egy laptop kell (lehetőleg Windowsos legyen, erős konfigurációval. Mac is jó, de problémák lesznek vele a szoftverek miatt) de órán jobban jársz ha kézzel, füzetbe jegyzetelsz. Annyi ábrát, képletet nem lehet pikk-pakk összerakni szövegszerkeszőben. A képleteket LaTeX-ben még hagyján, de az ábrák azok sehol sem gyorsak.
Ha humán szakra mész, akkor gyakorlatilag bármi jó. Tablettől kezdve Windowsos gépen át MacBookig minden játszik, de még a papír-ceruza is. Diasorok nézegetéséhez, dokumentumok szerkesztéséhez manapság már egy krumpli is elég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!