Mi a véleményetek az idei magyar emelt érettségiről? (2022)
Nehéznek / könnyűnek találtátok? Kedvenc / nem kedvenc feladat? Volt, amiben már biztosan tudjátok, hogy hibáztatok?
Vagy bármi, ami eszetekbe jut. :)
Én Varsányi József tételes könyvét vettem meg, illetve ez az oldal sokat segít: [link]
Plusz ha valami jobban érdekel, annak utánanézek részletesebben a neten (tanulmányok, cikkek), és beépítem a vázlatomba.
Köszi Kérdező a linket!
Nagyon nagy segítség hogy dióhéjban le vannak írva a fontosabb tudnivalók. :)
Én a Maxim kiadós tételes könyvet vettem meg, remélem az is megteszi és jó lesz a szóbeli eredményem.
Ti elolvastátok már az összes kötelezőt?
Szívesen. :)
Nekem 1-2 kimaradt, azokat most pótolom. Móricz, Kós Károly, Lázár Ervin - utóbbi kettő nekem nem is volt kötelező anno. (Nem most érettségiztem.) A többit olvastam, úgyhogy a tétellel csak felelevenítem. Nincs időm mindent újraolvasni. :|
A nyelvtannal több problémám van, arra az írásbelire készülve sem koncentráltam...
Ti hogy álltok?
Én is hasonlóan állok mint Te. Ezek a kötelezők nekem sem voltak, pedig én idén érettségizek először. Szimplán a tanárom nem adta fel kötelező olvasmánynak őket én meg nem néztem utána.
Nekem a Dosztojevszkij van hátra, Kós Károly és Lázár Ervin. Az utóbbi 2-vel még megbírkózok, de a Bűn és bűnhődés már nehézkes... Apropó, esetleg tud valaki egy jó filmadaptációt hozzá?😅 Nem terveztem ellógni, de nagyon nem fér már bele az időmbe.
Nekem a nyelvtannal nincs olyan nagy problémám, a legtöbb témakör középszinten is érintett, ezért szerencsére azok még frissen megvannak az emlékeimben. Az már más kérdés hogy gyakorlatban is meg tudom-e majd oldani a feladatot ott, a vizsgán élesben. Bár ez ugyanúgy igaz az irodalom tételre is.
Hajrá Mindenkinek! Már nincs sok hátra! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!