Könnyű 5-ös matek érettségi?
Sziasztok!
Világ életemben jeles voltam matekból, viszont a középszintű érettségit nem tudom 50 pont felettire megírni...
Miért van ez? Egy kicsit stresszelek rajta, néha ritkán jut eszembe, hogy melyik képletet mikor használjam... de egyébként még a feladatokat is értem. 17 pontisak nehezek, azokkal bajom is van...
Nagyon félek a keddi dátumtól.
Esetleg valami tippetek van hogyan legyen minimum egy 4-esem?
Szerintem korrekt feladatsor volt, szerencsére jó tanárunk volt (egy jobb technikumba járok), így simán tudtuk jól használni a függvénytáblázatot és a számológépet.
Első részben talán 1 szivatós feladat volt, a második részben a kötelezően oldandók jók voltak, a 16. feladat szerintem simán megoldható volt, a 17. térgeometriás feladat sem volt vészes, nem gondoltam volna, hogy a halmazos 18. feladat helyett azt választom, de meglett az is.
Koordináta-geometria csak egy kisebb első részes feladatban volt, egyszerű képletbe helyettesítés volt.
Trigonometrikus, abszolútértékes, gyökös függvények nem voltak. Exponenciális függvénynél sem volt sok kavarás. Szerintem elég barátságos volt a legtöbb előző éves feladatsorhoz képest.
Na, hát halljátok!
Ez a matek király volt. :) Nagyon megkönnyebbültem! Megnéztem a nem hivatalos megoldókulcsot és kb 80%-os lett. Ahol veszítettem pontot, ott még lehet kapok részpontszámot is. :)
Úgy gondolom, az előző éves feladatsorokhoz képest az idei egyszerűbb volt. Az első részben volt 1 szivatósabb feladat, az nem is lett meg sajnos, így a 30 pontból 28-at szereztem kb.
Az egyenleteknél nem volt semmi extra, sima azonossággal meg lehetett oldani az a) részét, a b) része pedig egy egyszerű egyenletrendszer volt.
14-es feladat: átlag, terjedelem, szórás és társai, az is nagyjából jól sikerült. :)
15-ös feladat elvileg hibátlan lett, és a választható 17 pontos feladatok is megoldhatóak voltak. Az egyik hibátlan lett, a másodikban elrontottam egy párat, remélem 17 pontból 10 meglesz.
Összességében elégedett vagyok és örülök, hogy figyelembe vették azt a tényt, hogy majdnem 2 évig online oktatás volt nekünk.
Amiket online-ban tanultunk -itt gondolok a 10. és 11. osztályos anyagokra-, azok közül alig-alig raktak be bonyolultabb feladatokat.
Gratulálok, ügyes vagy :)
Amúgy én is azt hallottam, hogy könnyűnek számított az idei érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!