Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Könnyű 5-ös matek érettségi?

Könnyű 5-ös matek érettségi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Világ életemben jeles voltam matekból, viszont a középszintű érettségit nem tudom 50 pont felettire megírni...

Miért van ez? Egy kicsit stresszelek rajta, néha ritkán jut eszembe, hogy melyik képletet mikor használjam... de egyébként még a feladatokat is értem. 17 pontisak nehezek, azokkal bajom is van...

Nagyon félek a keddi dátumtól.

Esetleg valami tippetek van hogyan legyen minimum egy 4-esem?

2022. máj. 1. 22:04
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Illetve még azt szerettem volna leírni, hogy a 2017-es év előtti feladatlapjai nagyon mennek, 2017-től szerintem egyre nehezebbek a feladatok. Illetve szerintem az őszi, májusi és idegennyelvű feladatlapok között is van különbség a nehézségi szintet illetően. Ezt csak én látom így? Lehet már túl sokat gyakoroltam és belezavarodtam.
2022. máj. 1. 22:06
 2/17 anonim ***** válasza:
96%

Ha 5-ös voltál végig matekból, akkor röhögve meg kellene tudnod írni ötösre. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy gyakorlatilag a semmire kaptál jó jegyeket, és ez kiütközik az érettségin.

Ha nem kell a továbbtanuláshoz, ne stresszelj rajta, csak legyen meg a kettes.

2022. máj. 1. 22:07
 3/17 A kérdező kommentje:

Szerintem az 5-ösöm a szorgalmam miatt lett... Típusfeladatokat gyakoroltam be dolgozatok előtt, aztán amikor megírtam, úgy ment. Egy a baj, hogy az érettségi II. részénél ezek a begyakorolt maszlangok nem elegek, kéne logika is. Gondolom az hiányzik nekem.

Köszi a választ amúgy! Sajnos a kettes nem elég, nem a duplázásra megyek rá. :/

2022. máj. 1. 22:20
 4/17 anonim ***** válasza:
68%

De ez miért most jut eszedbe?

Ha érezted, hogy hiányosságaid vannak akkor magántanárt kellett volna felkeresned.

Mostmár mindegy, írd meg, aztán sikerül, ahogy sikerül. Másnem ősszel újra vizsgázol.

2022. máj. 1. 22:29
 5/17 anonim ***** válasza:
94%

Én tavaly érettségiztem, az egyik feladatnál nem tudtam melyik a helyes számítási mód. Úgyhogy megcsináltam kétféleképpen, az egyik volt a helyes, megkaptam rá a pontot. Azzal meg a tanár nem foglalkozott, hogy ott egy másik számolás, ezért nem vonhat le pontot.

Úgyhogy az egyik tippem az, hogy ha valamit nem tudsz, akkor vezesd le többféleképpen, hátha valamelyik jó.

A másik fontos dolog, hogy mindent írj le a részpontok miatt. Ha elrontasz egy számolást, attól még a jól megoldott részfeladatokért megkapod a pontot.

Nagyon sok sikert neked és minden érettségizőnek, aki ezt olvassa :)

2022. máj. 1. 22:30
 6/17 A kérdező kommentje:

#4: Mert nem álltam neki időben gyakorolni, sajnos csak a két emelt tárgyamra összpontosítottam. Ha előbb fordítottam volna a matekra időt, magántanár úgysem lett volna opció, szóval igazából már valóban mindegy.

Attól nem félek hogy megbukok, az erős alapok bőven megvannak.

Ha nem lesz meg az elvárt eredmény akkor maximum tényleg elmegyek ősszel.

Köszi a választ utolsó!:)

Egyébként volt már olyan, hogy leírtam a jó megoldást, aztán áthúztam... élesben nem fogom ezt tenni!

2022. máj. 1. 22:51
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálam az van, hogy 4-esnek mondanám magam matekból és idén is 4-est kaptam meg 9.-10.-ben is, 11.-ben 5-öst, 2,5 évig külön tanárhoz is jártam. Nagyon sok korábbi matekérettségit megcsináltam, volt, ahol olyan eredményeim lettek, hogy simán 4-es, volt, ahol a 3-ast surolja alulról. Én általában a feladatoknál tudom, mit kéne csinálni vagy hogy kell elkezdeni (1-2 kivétellel), de van hogy aztán nem jó.

Sajna nekem gyakran vannak figyelmetlenségi hibáim, lehet nálad is, ezekre nagyon oda kell figyelni, mert nem mindegy, hogy + vagy - írsz stb., mert az egész rossz. Én javaslom, hogy ellenőrizd le mindig a végén, egyszer nekem rossz eredmény jött ki, kb egy óráig néztem mit rontottam el és azt, hogy egy egyenletben nem kivontam, hanem hozzáadtam 7-et a másik oldalhoz, amikor tökre alap, hogy nem azt kellett. Ha meg valamiben nem vagy biztos, de van valami gondolatod, próbálgasd.

2022. máj. 2. 06:27
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy számít neked a matek a továbbtanuláshoz? Ha nem és azért átmenni átmész, akkor ne aggódj. Nálam is ez van, megbukni biztos nem fogok, a 3-as szinte biztos meglesz, jobb esetben a 4-es, de ha nem, az sem baj… A 17 pontosak elég nehezek. Szerintem.
2022. máj. 2. 06:28
 9/17 anonim ***** válasza:
Ha meg mégis kell a matek, akkor később is meg tudod tanulni, motiváltabban.
2022. máj. 3. 14:55
 10/17 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült a mai matek érettségi? Nehéz volt?
2022. máj. 3. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!