10edikes vagyok, és bármennyit tanulok, úgy érzem soha nem eleget! Mit csináljak? Kétségbeesek.
Reál szakra járok egy neves gimnáziumba (nem írhatom ki mert akkor lehet rájönnek, hogy én írtam ki a kérdést). Nagyon jó átlaggal zártam, de rájöttem,hogy nem tudok önállóan gondolkozni! Tehát, begyakorlok egy bizonyos típusú feladatot, aztán csillagos ötöst írok belőle, de annyi féle és fajta van, hogy nem lehet begyakorolni minden fajtát és amit nem gyakoroltam be azt egyszerűen nem tudom. Infó, matek, fizika... És különtanárhoz járok emiatt. Egész napom csak tanulásból áll, nem jut időm arra, hogy lazítsak, keveset alszom, korán kelek, 30 km-t ingázok. Kisebbségi komplexusom van, mert nem vagyok olyan elvont lélek mint néhány osztálytársam, vagy olyan nagy fizikás, matekos,infós. Nem tudom így mi lesz belőlem. Semmihez sem értek igazán, mindent csak erőltetek. De tovább szeretnék tanulni majd. Kétségbeestem... Annyira irigy vagyok azokra, akik tudom, hogy nem tanulnak, mégis jobban tudnak mindent mint én. Tudom, hogy nem ez a világ legnagyobb problémája, de én nagyon kiakadtam most. Nem szoktam panaszkodni, csak ez most kijött belőlem...
16L
ez azért van, mert annó rosszul tanítottak meg tanulni. nem magyarázták el, hogy nem az a lényeg hogy mindent bemagolj, mert oké hogy írsz egy ötös dogát de csak bemagolod a feladatot utána pedig elfelejted. a lényeg az, hogy józan paraszti ésszel gondolkodj néha, lásd át a dolgokat, és ne csak egy bizonyos korláton belül gondolkodj egyes feladatok megoldásánál.
és ne irigyeld a többieket, nekem is van egy osztálytársam aki saját bevallása szerint soha nem tanul, mégis kitűnő... nem irigylem emiatt, mert tudom hogy az életben viszont nagyon boldogtalan.
egyébként én soha nem voltam kitűnő, max alsóban :D de nem akarok az lenni, és vannak olyan tantárgyak amiket nem szeretek, és soha nem leszek belőle jó. viszont sokat olvasok, ezáltal nagyobb a szókincsem (:
én azt tanácsolnám neked, hogy lazíts, és ne idegeskedj a tanulnivaló miatt, se a többiek miatt. gondolj arra, hogy csak te vagy a teremben, a tanár neked magyaráz, a te jövőd a fontos, és csak magadra gondolj, zárd ki a többieket.
Először is, olyan nincs, hogy valaki nagyon jó eredményeket hoz és nem tanul semmit. Ez humbug, felejtsd el, maximum menő ezt így kijelenteni.
Aztán: gimiben a tizedik a legnehezebb évfolyam (nálam biztos az volt), én anno a belemet kidolgoztam. Kiégtem év végére, alvással voltak gondjaim, plusz mellkasi fájdalmaim a stressztől. A világ marhája voltam, hogy ennyire komolyan vettem! Ne kövesd el ezt a hibát te is! Arra koncentrálj, amiből tovább akarsz tanulni, a többit teljesíted egy hármas szinten aztán jól van.
A tanulási módszered pocsék, magolsz. Értelmetlen. Egyrészt elfelejted, másrészt egyetemen ennél SOKKAL több megtanulni való lesz, LEHETETLEN magolással felkészülni mindenre ott, pláne reál szakon. Értsd, amit tanulsz, logikusan gondold végig, gyere rá, ne egy-egy adott sémát tanulj meg, hanem gyere rá, miért az a séma. Ha sikerül, akkor egy kicsit módosított feladathoz hozzáigazíthatos a módszert és megoldod, ellenben ha gépiesen megtanulod a sablont, akkor ezt nem tudod megtenni. Vagy csak duple, tripla, stb. időbefektetéssel.
Olyan nincs, hogy semmiben nem vagy jó! Indulj abból, hogy mit szeretsz csinálni, mi érdekel, ne pedig abból, hogy mit tanítanak az iskolában.
f21
Tavaly én is szenvedtem emiatt.
Egyszerűen mindig hajtottam,hogy jó jegyeim legyenek.
A szüleim is örülnek annak,ha jó jegyeket szerzek és nekem is jobb ez.Volt olyan,hogy reggel elmentem iskolába,majd edzés után hazaértem fél 5-kor,ettem és akkor ültem le tanulni.Napi 3-4 órákat minimum tanultam.
Félévkor 3,5 vol az átlagom.Nagyon elkeseredtem,sosem volt még ilyen rossz.
És utána sz*rtam az egészre.Volt olyan,hogy úgy mentem el iskolába,hogy egy betűt nem tanultam,inkább lazítottam délután.Persze,ha tudtam,hogy írunk akkor tanultam,de sokszor feleltünk,vagy írtunk röpdogát...És azok is jól sikerültek.
Úgyhogy én idén biztos többet lazítok és kevesebbet tanulok majd:D
15/L (közgazdasági szakon vagyok)
Nem tudnál valakivel együtt tanulni,a társaid közül?
Csak,hogy lásd ö,hogy ´küzd meg az anyaggal.A tanár nem tud pár tippet adni?
Én is ugyanazokat tudom mondani mint az előttem írok: próbálj lazítani, nem kell mindent komolyan venni.
Most leírom neked a személyes példámat, hátha érdekel. :D
Anno kicsi osztályokban úgy tanultam, mint valami nagy idióta marha, amit azóta ezerszer megbántam, ráadásul még a sok stressztől valami betegséget is kaptam, amit már nem is tudom hanyadik orvos tudott csak kezelni. Ekkor technikát változtattam, jött az ötödik osztály, egészen 8.-ig. Próbáltam mindent a magam módján megoldani, és elmondhatom, hogy nagyon jó matekos voltam. De egy olyan hülye matek tanárunk volt, hogy nála jóformán csak magolni lehetett, ami ugye matekben nem túl előnyös. Én itt még mindig a saját módszeremmel oldottam meg a feladatokat, ahogy nekem jól esett, és hiába jött ki nekem a helyes eredmény, a tanár mindig kisebb jegyet adott nekem, mint a többieknek, akik az ő módszerével dolgoztak. Innentől kimondhatatlanul megutáltam az 9sszes reál tantárgyat, és csak azért is nyelveket tanulok most, 9.-ben. És nagyon jól érzem magam. :) Ezt úgy tanulom, ahogy nekem jól esik, nem köti meg senki. Meg kell mondjam, hogy nem töltök túl sok időt tanulással, inkább olvasok valami angol könyvet, vagy a neten nézelődök angol oldalakon, sokkal jobban lehet így tanulni. :)
Egy kicsit már eltértem a témától, de azt akarom ezzel leszűrni, hogy próbálj lazítani, és inkább azokra a tantárgyakra hajts, amiket tényleg szeretsz, és ne kényszerből tanulj! :)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!