Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az őszi érettségin végzősként...

Az őszi érettségin végzősként hány emelt szintű vizsgát tehetek? Egyet? Kettőt? Vagy bármennyit?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Bármennyit.
2011. júl. 15. 12:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Bármennyit ha előtte leosztályozó vizsgáztál azokból a tantárgyakból.
2011. júl. 15. 13:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bármennyit azokból a tárgyakból, amelyeknek a tantervi követelményeit teljesítetted. Vagy osztályzóvizsgával, vagy úgy, hogy már befejezted a tárgy tanulását (mondjuk földrajz). Kivéve, ha két tárgy írásbelije ütközik, ami a kisebb tárgyaknál olykor előfordul.
2011. júl. 15. 14:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazából felvidéki vagyok és még csak 11.-es leszek, de már most tudom, hogy kémiából és biológiából emelt szinten kell érettségiznem az egyetem miatt. Ez esetben kell osztályozó vizsgát tennem? Ha igen, meg tudná nekem valaki magyarázni, hogy mi ez és hogyan működik? Köszönöm!
2011. júl. 15. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen kell. Az osztályozó vizsga lényege, hogy azokból a tantárgyakból, amelyekből még nem fejezted be a tanulmányaidat, abból is le tudjanak zárni. Tehát például biológiát 11 és 12.-ben is tanulsz, így ha te 11. év elején érettségizni akarsz belőle, akkor a 11 és 12. osztályos anyagból egy tesztet kell írjál, ez lesz majd az évvégi jegyed. A részleteket és a jelentkezést pedig beszéld meg a tanároddal.
2011. júl. 15. 14:35
 6/10 A kérdező kommentje:
12. osztályban érettségiznék ősszel, de majd májusban itt Szlovákiában is meg kell csinálnom a biológia érettségit, tehát bejárnék órákra, le tudnának félévkor és év végén is zárni. A tanárom nem tud segíteni, ő a magyar rendszert nem ismeri, és nincs egy ismerősöm se, aki hasonló helyzetben lenne. Szeretném tudni, hogy az érettségi vizsga alapfeltétele -e az osztályozóvizsga, vagy ez csak azért kell, hogy le tudjanak zárni év végén? A felvinek nem akarok most írni, így is sok gondjuk van a ponthatárok miatt, ezért érdeklődöm itt. Köszi a választ előre is! :)
2011. júl. 15. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
62%
Na lássuk csak: tehát előrehozott érettséginél, ha az adott tantárgyból (nálad bioszból) még nem fejezted be a tanulmányaidat, akkor kötelező az osztályozó vizsga. Nem egy nagy dolog, ilyenkor elnézőbbek a tanárok. De mondjuk kémiából nem kell majd, mert azt csak 9-10.-ben tanultad, tehát befejezted tanulmányaidat. Azért kell az osztályozó vizsga, mert ezzel bizonyítod, hogy minden szükséges tudás a kezedben van.
2011. júl. 15. 14:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Ja értem, tehát Mo-n és Szlovákiában is akarsz érettségizni bioszból, ugye? Az osztályozó vizsga azért kell, hogy legyen évvégi jegyed, mert érettségizni csak akkor tudsz. Tehát olyat nem csinálhatsz hogy majd "később lezárnak" belőle. És értelemszerűen ha 12. elején akarsz érettségizni akkor csak a 12-es anyagból kell osztályozóznod...

De szerintem a ponthatárok után mindenképp írj a felvinek, mert ők tudják pontosan hogy ennek mi a menete!

2011. júl. 15. 15:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek, augusztusban írok majd a felvinek, de szerintem egyszerűbb lesz, ha a biológia érettségit majd májusban csinálom, a kémiát meg előrehozottan, így nem kell se kétszer készülni, se osztályozó vizsgát tenni. Ment a zöld kéz mindenkinek :)
2011. júl. 15. 15:28
 10/10 anonim ***** válasza:
A felvinek semmi köze ehhez. Az Oktatási Hivatalnak írjál, ők tudnak pontos és szakszerű választ adni, mivel a te eseted különleges.
2011. júl. 15. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!