Ez bántalmazásnak számít? Ha igen, mit tegyek?
Sehol sem találok választ.Az osztályfőnökömről van szó. Kis dolgokért is képes leüvölteni a fejem. Tudja, hogy mentálisan nem vagyok jól, de leszarja, egyszer pánikrohamot kaptam, azt mondta, kit érdekel, oldjam meg. Ma próbáltunk volna egy műsorra és mondtam neki 2 nappal ezelőtt, hogy nem találom a szövegem, azt mondta akkor oké, de most bementem a próbára és elkezdett össze vissza üvöltözni, azt ordibálta, hogy "takarodjak akkor a többiekhez", én meg érzékeny vagyok és rosszul viselem az ilyet, ráadásul napol óta rosszul vagyok, mert bevertem a fejem, így mentem volna már el, de megfogta a karom és elkezdett ráncigálni (nem ez az első ilyen, előzőleg belilult a karom), aztán majdnem lelökött a lépcsőről (mert volt ott ilyen 3-4 méter magas lépcső). Ennyi a mai nap. Annyit még hozzátennék, hogy szokásos, hogy megaláz az osztály előtt, néha buzdítja az osztályt is ugyanerre.
8.o, lány..
(tudom, csak 3 hónapot kellene kibírnom, de attól tartok nem fog menni)
Irány az igazgató!
A szüleiddel.
+ Összefogni a többi szülővel és kirúgatni.
Mehet szülők részéről a folyamatos “lelki terror”, te részedről meg a híresztelés az iskolában.
Na persze.Nem azért nem mennek be, mert dolgoznak, hanem mert ők sem hisznek neked. Gondolom a viselt dolgaidról tudnak, he nem így lenne, már intézkedtek volna.
Ezek az idióta hozzászólók is megérnek egy misét. Kirúgatni, összefogni? Na, ja.
Igazgató és mondjátok meg, hogy feljelentitek!
Ez ugyanis bűncselekmény. A kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetési magatartása a kiskorú nevelésének, gondozásának súlyos megszegése. A felelősség nem csak a szülő-gyermek hatalmi kapcsolatán alapszik, hanem származhat munkaköri kötelezettségből is. Ilyen a pedagógus is.
Fegyelmezési joga van a pedagógusnak, azonban az semmilyen módon nem terjeszkedhet túl az egyszer szóbeli becsületsértés esetén (pl. te hülyegyerek). Ez nem lehet sem rendszeres, sem olyan megalázó kontextus, amely a gyermek lelki egészségét veszélyeztetheti.
Van erre egy csomó precedens. Ha kérdésetek van, akkor írj nyugodtan privátban, ebből írom a diplomamunkám (Gyermekek sérelmére elkövethető egyes bűncselekmények) és ezt már feldolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!