Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez bántalmazásnak számít? Ha...

Ez bántalmazásnak számít? Ha igen, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sehol sem találok választ.Az osztályfőnökömről van szó. Kis dolgokért is képes leüvölteni a fejem. Tudja, hogy mentálisan nem vagyok jól, de leszarja, egyszer pánikrohamot kaptam, azt mondta, kit érdekel, oldjam meg. Ma próbáltunk volna egy műsorra és mondtam neki 2 nappal ezelőtt, hogy nem találom a szövegem, azt mondta akkor oké, de most bementem a próbára és elkezdett össze vissza üvöltözni, azt ordibálta, hogy "takarodjak akkor a többiekhez", én meg érzékeny vagyok és rosszul viselem az ilyet, ráadásul napol óta rosszul vagyok, mert bevertem a fejem, így mentem volna már el, de megfogta a karom és elkezdett ráncigálni (nem ez az első ilyen, előzőleg belilult a karom), aztán majdnem lelökött a lépcsőről (mert volt ott ilyen 3-4 méter magas lépcső). Ennyi a mai nap. Annyit még hozzátennék, hogy szokásos, hogy megaláz az osztály előtt, néha buzdítja az osztályt is ugyanerre.

8.o, lány..

(tudom, csak 3 hónapot kellene kibírnom, de attól tartok nem fog menni)

2022. febr. 28. 22:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én már agyonvertem volna minden rosszindulat nélkül. Én is megtudnám úgy alázni, hogy egy életre megbánná, hogy tanári pályát választotta.
2022. febr. 28. 22:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Irány az igazgató!

A szüleiddel.

+ Összefogni a többi szülővel és kirúgatni.

Mehet szülők részéről a folyamatos “lelki terror”, te részedről meg a híresztelés az iskolában.

2022. febr. 28. 22:25
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Hol vannak a szüleid?🤔
2022. febr. 28. 22:25
 4/16 anonim ***** válasza:
37%
Hallgattassák meg a másik fél is! Nem biztos, hogy így történt a dolog.
2022. febr. 28. 22:58
 5/16 A kérdező kommentje:
4-es, amit leírtam, mind így történt. Viszont, ha akarod rákérdezhetek, hogy szerinte mi, hogy van (habár, nem nagyon akarok beszélni vele, de elkerülhetetlen amúgy is).Hátha, tisztábban látunk.
2022. febr. 28. 23:24
 6/16 A kérdező kommentje:
Többieknek, a szüleimnek lett mondva, de nem akarnak balhét. Nem az a tipikus "na most akkor bemegyünk és porig alázzuk a tanárt" család vagyunk. Persze, felmerült, hogy bemennek a szüleim és leülnek beszélni az osztályfőnökkel, de szinte egész nap dolgoznak.
2022. febr. 28. 23:26
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2022. febr. 28. 23:27
 8/16 anonim ***** válasza:
3%

Na persze.Nem azért nem mennek be, mert dolgoznak, hanem mert ők sem hisznek neked. Gondolom a viselt dolgaidról tudnak, he nem így lenne, már intézkedtek volna.

Ezek az idióta hozzászólók is megérnek egy misét. Kirúgatni, összefogni? Na, ja.

2022. febr. 28. 23:42
 9/16 A kérdező kommentje:
8-as, ha szerinted, így van, rendben, nem muszáj elhinni. Csak segítséget kértem, kaptam is, meg nem is. Elég szerintem.
2022. márc. 1. 07:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazgató és mondjátok meg, hogy feljelentitek!

Ez ugyanis bűncselekmény. A kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetési magatartása a kiskorú nevelésének, gondozásának súlyos megszegése. A felelősség nem csak a szülő-gyermek hatalmi kapcsolatán alapszik, hanem származhat munkaköri kötelezettségből is. Ilyen a pedagógus is.

Fegyelmezési joga van a pedagógusnak, azonban az semmilyen módon nem terjeszkedhet túl az egyszer szóbeli becsületsértés esetén (pl. te hülyegyerek). Ez nem lehet sem rendszeres, sem olyan megalázó kontextus, amely a gyermek lelki egészségét veszélyeztetheti.

Van erre egy csomó precedens. Ha kérdésetek van, akkor írj nyugodtan privátban, ebből írom a diplomamunkám (Gyermekek sérelmére elkövethető egyes bűncselekmények) és ezt már feldolgoztam.

2022. márc. 1. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!