Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 2 hete igényeltem új anyakönyv...

2 hete igényeltem új anyakönyvi kivonatot a Józsefvárosi Anyakönyvi Hivatalban. Azt mondták, hogy 8 napon belül elkészül. Ma bementem és közölték, hogy nyugodtan számoljak rá 2-3 hetet. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Érettségi jelentkezéshez kéri az iskolám, és a 2-3 hét kiesik a határidőből. Nem akarom emiatt lekésni a jelentkezést... Az eredeti példány költözés közben elveszett.

2022. febr. 2. 09:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elmondod az iskolának, hogy ez van, te nem tehetsz róla, és vegyék figyelembe méltányosságból, hogy majd utólag beadod.

A hivatalnál nem jelezted ugyanezt, hogy a másik irányból határidő köt, esetleg nem tudnak-e bármilyen igazolást adni róla?

2022. febr. 2. 09:59
 2/5 anonim ***** válasza:

A "mondták" nem jelent semmit, ha valamire tényleg szükséged van, mindig írásban (lehetöleg ajánlott levében) kell kérni - arra válaszolniuk kell és akkor van a kezedben valami, amivel igazolod, hoyg egy esetleges mulasztás nem a te hibád.

Másrészt ha bemégy, akkor személyesen lehet kérni sürgösségi kiadást, természetesen extra költség mellett.

2022. febr. 2. 10:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi gyors válaszokat!

Ma 09:59 Igen, jeleztem nekik. :(

Ma 10:06 A sürgősségi kiadásért körülbelül mennyit kell fizetni?

2022. febr. 2. 12:15
 4/5 anonim ***** válasza:
A 10:06-os vagyok, sajnos nem tudom, én régebben kértem ki így anyakönyvi kivonatot, de még ma is van ilyen lehetöség.
2022. febr. 2. 19:28
 5/5 anonim válasza:

Miféle sürgősségi? Nincs ilyen. Mindig mindenhol ingyenes az anyakönyvi kivonat kiadása.

Az hogy egyes budapesti kerületek enyhén szólva szemetek az másik dolog.

Kértél már ezelőtt születési kivonatot 2014 júliusa óta? Mert akkor eleve bármelyik anyakönyvi hivatalban kérheted és meg kapod 20-40 perc alatt.

Hol születtél? Abban a kerületben?

2022. febr. 3. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!