Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van ennyire ellehetetlenítve hogy valaki magántauló legyen?

Figyelt kérdés

Vagy legalább is nagyon szigorú feltételek megszabva.

Biztosítani akarják hogy minden gyereket bedaráljon a szar magyar oktatási rendszer, és esélye se legyen menekülni, csak más országba?

2022. jan. 19. 10:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Jól látod. Modernkori rabszolgatartás. Végre egy értelmes szülő.

Nekem is megvan, amivel versenyképes lehetne a fiatalság, azaz oktatás reformja, de nem cél a magasan intelligens, lelkileg, mentálisan egészséges ember.

2022. jan. 19. 10:08
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Pont azért, hogy ne maradjon tudatlan az, aki amúgy azonnal kimenekülne és sz.rna az egész tanulásra....
2022. jan. 19. 10:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Az ugye meg van, hogy itt a szülő döntése is kell nem csak a gyereké. Akiről meg te beszélsz az amúgy sem fogja semmire vinni akkor sem ha az oktatási rendszerben marad.
2022. jan. 19. 10:19
 4/11 anonim ***** válasza:
33%
3: plusz szocializálatlan marad a gyerek. Pont nem jó olyannak, aki amúgy is introvertált, vagy egyéb hasonló pszichés problémái vannak!
2022. jan. 19. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Az a baj, hogy a mai oktatási rendszer tudatlanokat képez.
2022. jan. 19. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Pont a mai oktatástól lesz pszichésen beteg a gyerek 4-es hozzászóló.
2022. jan. 19. 10:22
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
5: ja, persze... Azért van akkora verseny az egyetemekre való felvételnél....
2022. jan. 19. 10:40
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

6: azok lesznek betegek, akik eleve olyan környzetből jönnek..

Az én három gyerekem miért nem lett pszichés beteg...? Meg a környezetemben senki...

2022. jan. 19. 10:40
 9/11 anonim ***** válasza:
24%
8-as, téged sem az eszedért szeretnek.
2022. jan. 19. 11:20
 10/11 anonim ***** válasza:
65%

Magántanuló voltam 3 évig gimnáziumban, nem lettem hülye, tudatlan, sem iskolakerülő, szeptemberben kezdem az egyetemet. Ismerek valakit, aki szintén magántanuló volt kb. 7-es kora óta, belőle azóta orvos lett.

Azért többnyire idáig sem csak úgy hasukra csapva választották az emberek a magántanulói státuszt, hanem valamilyen indokkal. Amikor én lettem magántanuló, akkor még nem egyéni tanrend volt, de ok nélkül nem engedték volna meg, szülői kérelemre sem és még hozzánk is kijött a gyámügy is "felmérni" a helyzetet, szóval eddig is szigorúan vették. Ami szerintem túlzás.

Persze valamilyen szinten nagyobb a szabadság, de senki ne higgye azt, hogy magántanulóként az ember azt csinál, amit akar, keményen ugyanazt a tananyagot kérik vissza, amit a nappalisok megtanulnak és minden tantárgyból kell vizsgázni, ha éppen technika, média, etika stb. van, abból is vagy ha a vizsgáztatás nem megoldható, projektmunkát kellett készíteni például.

2022. jan. 19. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!