Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nagyon sok...

Mit csináljak ha nagyon sok iskolai hiányzásom van?

Figyelt kérdés
6 hónap vissza van és kb 6 napot hiányozhatok. Ki lehet szerintetek így bírni?
2022. jan. 10. 22:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jött a 7-es kommented, miközben írtam a 8-ast.

:-)

De így nem értem hogyan jött össze ennyi hiányzás. A karantén 10 naptári nap, vagyis másfél hét (legyen 8 munkanap). Ehhez jött még 2 hét (10 munkanap) betegség. Följebb írták, hogy 250 órát lehet hiányozni igazoltan. Ha napi 7 órád van, akkor ez 18 munkanappal számolva 126 óra. De napi 8 óra esetén is csak 144 óra. Még ebben az esetben is több, mint 106 órád van hiányozni, ami 8 órás tanítási napok esetében (amit abszurdumnak tartanék) 13 nap hiányzást jelentene vagyis két és fél hetet.

De ha "csak" napi 7 órád van, akkor eddig 126 órát hiányoztál és még 124 órát hiányozhatsz, ami jelen esetben több, mint 17 munkanap (három és fél hét).

Ha az órák eloszlása nem egyenletes, akkor 1-2 óra eltérés lehet ezekhez képest, de nagyjából ezek a helyes számok.

Most akkor miket irkálsz itt össze-vissza?

Trollkodsz vagy mi a fene?

2022. jan. 10. 23:01
 12/16 A kérdező kommentje:

"Karanténban voltam mert a családom covidos volt" Értelmezés megy?

Egy "családban" egyedül élnek szerinted? Mire mindenkin végigmegy nem 10 nap.

Imádom mikor kiírok egy kérdést és azt sem tudjátok mi van de megpróbáljátok megmagyarázni a lehetetlent.

2022. jan. 11. 09:54
 13/16 anonim ***** válasza:

"Kérdezzél ha nem tudsz valamit.

Karanténban voltam mert a családom covidos volt. És 2 hetet én is hiányoztam még erre rá. Így jött össze."

Kezdhetted volna ezzel és akkor nem kell elkezdenünk találgatni. Te is átestél a covidon a családdal együtt? Mennyi ideje volt ez? Ha viszonylag friss, akkor talán már megúszod az 5. hullámot az omikronnal, onnantól nyert ügyed van. 6 nap az még egész sok, ha nem lesz több karantén, akkor bele fogsz férni.

2022. jan. 11. 10:25
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
210 óra az 30 nap egyébként napi hét órával számolva átlagban. Az barátok közt is 6 hét. Nekem se jön ki a matek, gondolom nem voltál 4 hétig karanténban a 2 hét plusz hiányzáson felül.
2022. jan. 11. 10:27
 15/16 A kérdező kommentje:
De. 4 tagú család. És én kaptam el utoljára. Év eleje fele én kiestem 1 egész hónapot.
2022. jan. 11. 13:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Szóval, hogy mindenkinek világos legyen idézem az erre vonatkozó törvény-részletet.

20/2012.EMMI 51.§ (7)

Ha a tanulónak– az ideiglenes vendégtanulói jogviszony időtartamának kivételével – egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen

a) az Nkt. 5. § (1) bekezdés b)–c) pontjában meghatározott pedagógiai szakaszban a kétszázötven tanítási órát,

b) az Nkt. 5. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszában az elméleti tanítási órák húsz százalékát,

c)–d)

e) alapfokú művészeti iskolában a tanítási órák egyharmadát,

f) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja,

és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen.

(8) A nevelőtestület a (7) bekezdésben foglaltak alapján az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanórai foglalkozást, és az iskola eleget tett a (3) bekezdésben meghatározott értesítési kötelezettségének. Ha a tanuló teljesítménye a tanítási év végén nem minősíthető, tanulmányait évfolyamismétléssel folytathatja. Ha a tanuló mulasztásainak száma már az első félév végére meghaladja a meghatározott mértéket, és emiatt teljesítménye érdemjeggyel nem volt minősíthető, félévkor osztályozóvizsgát kell tennie.

2022. jan. 29. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!