Mit csináljak ha nagyon sok iskolai hiányzásom van?
Akkor jött a 7-es kommented, miközben írtam a 8-ast.
:-)
De így nem értem hogyan jött össze ennyi hiányzás. A karantén 10 naptári nap, vagyis másfél hét (legyen 8 munkanap). Ehhez jött még 2 hét (10 munkanap) betegség. Följebb írták, hogy 250 órát lehet hiányozni igazoltan. Ha napi 7 órád van, akkor ez 18 munkanappal számolva 126 óra. De napi 8 óra esetén is csak 144 óra. Még ebben az esetben is több, mint 106 órád van hiányozni, ami 8 órás tanítási napok esetében (amit abszurdumnak tartanék) 13 nap hiányzást jelentene vagyis két és fél hetet.
De ha "csak" napi 7 órád van, akkor eddig 126 órát hiányoztál és még 124 órát hiányozhatsz, ami jelen esetben több, mint 17 munkanap (három és fél hét).
Ha az órák eloszlása nem egyenletes, akkor 1-2 óra eltérés lehet ezekhez képest, de nagyjából ezek a helyes számok.
Most akkor miket irkálsz itt össze-vissza?
Trollkodsz vagy mi a fene?
"Karanténban voltam mert a családom covidos volt" Értelmezés megy?
Egy "családban" egyedül élnek szerinted? Mire mindenkin végigmegy nem 10 nap.
Imádom mikor kiírok egy kérdést és azt sem tudjátok mi van de megpróbáljátok megmagyarázni a lehetetlent.
"Kérdezzél ha nem tudsz valamit.
Karanténban voltam mert a családom covidos volt. És 2 hetet én is hiányoztam még erre rá. Így jött össze."
Kezdhetted volna ezzel és akkor nem kell elkezdenünk találgatni. Te is átestél a covidon a családdal együtt? Mennyi ideje volt ez? Ha viszonylag friss, akkor talán már megúszod az 5. hullámot az omikronnal, onnantól nyert ügyed van. 6 nap az még egész sok, ha nem lesz több karantén, akkor bele fogsz férni.
Szóval, hogy mindenkinek világos legyen idézem az erre vonatkozó törvény-részletet.
20/2012.EMMI 51.§ (7)
Ha a tanulónak– az ideiglenes vendégtanulói jogviszony időtartamának kivételével – egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen
a) az Nkt. 5. § (1) bekezdés b)–c) pontjában meghatározott pedagógiai szakaszban a kétszázötven tanítási órát,
b) az Nkt. 5. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszában az elméleti tanítási órák húsz százalékát,
c)–d)
e) alapfokú művészeti iskolában a tanítási órák egyharmadát,
f) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja,
és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen.
(8) A nevelőtestület a (7) bekezdésben foglaltak alapján az osztályozóvizsga letételét akkor tagadhatja meg, ha a tanuló igazolatlan mulasztásainak száma meghaladja a húsz tanórai foglalkozást, és az iskola eleget tett a (3) bekezdésben meghatározott értesítési kötelezettségének. Ha a tanuló teljesítménye a tanítási év végén nem minősíthető, tanulmányait évfolyamismétléssel folytathatja. Ha a tanuló mulasztásainak száma már az első félév végére meghaladja a meghatározott mértéket, és emiatt teljesítménye érdemjeggyel nem volt minősíthető, félévkor osztályozóvizsgát kell tennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!