Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Normális, hogy a tanárom nem...

Normális, hogy a tanárom nem akarta elfogadni a hiányzásom okát?

Figyelt kérdés

Egy csütörtökön hiányoztam volna pár óráról, amibe bele esett volna egy bizonyos felettébb "kedves" és "normális" tanárom órája is. Én jeleztem az ofőnek a hiányzásom idejét és annak az indokát(nem konkretizálok, mert kiderül az azonosságom), nem kötött bele, annyit mondott szóljak azoknak a tanároknak, akik tartanak online órát, és érinti az órájukat. Jó, írtam, senkinek semmi baja nem lett volna a hiányzással, kivéve a kiemelkedő korrektséggel és elképesztően aranyos temperamentummal megáldott tanárnőnek. (akiről már volt kérdésem, mert jelenléti dogát íratott 15 fokban, egy parkban a padokon ülve, az igazgatói utasítással szembemenően)

Én megírtam a normális hangnemű levelem neki, leírtam a hiányzás pontos okát, mert úgyis megkérdezte volna, illetve hogy osztályfőnök engedélyezte a hiányzást, mert a többi tanár is ilyenkor azt mondja, hogy szólj az osztályfőnöknek is, tehát ezzel csak nem akartam felesleges köröket futni. Hozzátettem a levélhez, hogy be fogom pótolni a hiányzást, az ugyan ilyen jellegű elintézni valómat máskor óra idején kívülre időzítem, de most nem tudtam máshogy intézni. És én itt vártam a tök normális választ, hogy jól van, mert hát mire számít az ember, ha az előző 3-4 tanár tök normálisan lereagálta, senki bele nem kötött?

Na és erre megkaptam életem válaszát attól a szerencsétlen perszónától, hogy őt nem érdekli kinek szóltam a hiányzásról, emiatt nem lehet hiányozni, más is meg tudja oldani iskola időn kívül. Jó, én erre megírtam neki, hogy már nem tudom lemondani, erre ő odaírta, hogy de le tudom, csak nem akarom, meg hogy vicces, hogy az előző héten nem tudtam bemenni (és hazudni a többi tanárnak) és megírni a dolgozatot(ami nem is jöhetett volna létre az igazgatói utasítás miatt abban a formában) a parkba, most meg be tudok menni ugyanabba a városba az én elintéznivalóm miatt. Ezután nem írt vissza nekem, hanem írt egy szép hosszú személyeskedő, kioktató, egyébként szánalmas üzenetet a tantárgy classroomjába, hogy emiatt nem lehet hiányozni, aki meg nem tudja megoldani ezt az elintéznivalót a bejárással, az költözzön be a koliba. Meg hogy még senkinél nem tapasztalta, hogy ezt óra idejében intézi. Ja meg hozzátette a classroomba bekerült üzenetbe, hogy ennyi erővel a pasijához is átmehetne valaki óra idejében, csak mert úgy tartja kedve.

És egyébként én rohadtul nem értettem a logikáját, honnan kellett volna tudnom, hogy emiatt nem lehet hiányozni, hogy ha eddig senki nem tájékoztatott, ráadásul az ofő minden zokszó nélkül engedélyezte és a többi tanár se kötött bele?(egyébként kétlem, hogy nem lehet emiatt hiányozni, ha ennyien nem kötöttek bele, akkor szerintem ez a tanár hazudott, de ez mindegy) Illetve, ha senki másokkal nem volt ilyen problémája, akkor miért is kellett kiírni classroomba? Meg hogy a "bármikor átmehetne ennyi erővel bárki a pasijához" példáját nézzük, szerintem ahhoz sem lenne sok köze, ha le lenne igazolva a hiányzás és be lenne pótolva a lemaradás.... Márpedig nekem osztályfőnök által le lett volna igazolva a hiányzás. (Amúgy végül nem hiányoztam az óráról, mert az elintézni valóm a másik oldalról lett áthelyezve)

Tehát szerintetek normális, hogy a szaktanár nem akarta elfogadni az ofő által engedélyezett, igazolt hiányzásom?

2021. márc. 4. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális. Egyáltalán nem.
2021. márc. 4. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
29%
Egy utolsó senkiházi az online órájával együtt. Szerintem nekem ha ilyen rendszerben kellett volna tanuljak csak erre a célra gépet, laptopot miegymást nem vettem volna. Ráadásként, anno amikor suliba jártam 14:10kor legkésőbb le volt húzva a roló, azaz 8:00-14:10 volt tanítás. Engem aztán pont nem érdekelne egyik tanár hisztije meg nyűgje sem, ebben meg ebben az időpontban vállalnám az oktatást, ha meg nem oktatnak az ő saruk. Nehogy már a diák igazodjon a tanárhoz, hogy lesz e szíves mondjuk délután 5kor tanítani pl. Felejtős. És ezt az egész rendszert úgy kell elfelejteni, ahogy van! Ahelyett hogy ostoba módon lezártak mindent helyette nyitni kellett volna mindent megfele! De hát igen a jó döntések sora látszik, szépen kivágták ezt az ostoba bandát a néppártból. Nem sok kell és repülünk az EUból is. Csak hajoljatok meg emberek!
2021. márc. 4. 14:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem az óra idején kívül tartott óráról hiányoztam volna, hanem rendes órarendi időben, de igazoltan. (Bár hozzá kell tenni, hogy van, hogy ez a tanár du4-kor adja fel a tizen pár feladatos házit másnapra, holott délelőtt kilenckor volt vége az órának...)
2021. márc. 4. 14:43
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Ne foglalkozz vele, idióták a tanárok között is vannak. Semmi köze hozzá, hogy miért hiányzol, amíg igazolt a hiányzás.

Mondjuk innentől számíthatsz arra, hogy keresztbe tesz neked, de az ilyen embereknél egyébként indok sem kell erre.

2021. márc. 4. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Ha van igazolásod, akkor sza*d le, mit mond, mert nem számít. Ha nincs igazolásod, akkor pedig szerezz.
2021. márc. 4. 14:48
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Te is tudod, hogy nincs igaza. Van a szülődnek pár napja, amit saját hatáskörében leigazolhat. Nem is kell megindokolnia. Ha azért igazolja neked, mert el akarsz menni pipacsot szagolgatni a szomszéd falu mezejére, ahhoz sincs köze semelyik tanárodnak.
2021. márc. 4. 14:49
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
Ofőt sem értem. Minek szólni egyesével a tanároknak? Te hiányzol, leadod az igazolást, ő igazolja. Ha orvosi igazolás, köteles elfogadni, ha szülői, és még nem merítette ki a keretet, azt is. Ok szülői igazolásnál is annyi, hogy családi ok.
2021. márc. 4. 22:55
 8/9 A kérdező kommentje:

Azért kellett szólni, mert online óra, és mindig várni szokás pár percet, hogy tuti mindenki beérjen. Az meg elég kellemetlen hogy várnak valakit, megy az idő, és menet közben derül ki. Illetve így nincs az, hogy mondjuk felelésre hívná privátban a tanár, és azt hiszi, hogy direkt nem veszem fel, ami ugye egyes osztályzatot jelent, hanem pusztán órán sem leszek.

Egyébként én sem értem, hogy miért kell előre írni minden tanárnak, de mióta online vagyunk ez a helyes eljárás a sulinkban. Picit fura, mert amúgy, ha mondjuk hivatalos ügyet intézek, jelenléti oktatás alatt, suli időben, akkor sem szólok az összes tanáromnak, hanem majd észreveszik, hogy nem vagyok ott.

2021. márc. 4. 23:19
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
7-es voltam, rendben, ez jogos, de okot akkor sem kellene megjelölni. Semmi köze hozzá a szaktanárnak. Te: "x-én minden óráról hiányozni fogok, osztályfőnöknek elküldöm az igazolást." Ő:"Miért hiányzol?" A.válasz: "Orvosi vizsgálat." B.válasz: "Szülői igazolással fogják igazolni a szüleim." Továbbiakhoz nincs köze.
2021. márc. 5. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!