Bölcsész állások?

Olyanokat nem is fogsz. Vannak specializációk, a kommunikáció és médiát mondják még a legjobbnak elhelyezkedés terén.
Vannak kommunikációs ügynökségek, vagy vállalatoknál különböző kreatívabb, kommunikációs és marketinges munkakörök, szerintem ilyen helyeken is el lehet akár helyezkedni, de érdeklődésedtől függően olyan helyen kell gyakornokoskodni / diákmunkázni már egyetem alatt is, amilyen irányba majd menni szeretnél. Ezek lehetnek múzeumok, levéltárak, kulturális intézmények, esetleg kiadók (de ez utóbbihoz szerintem nem árt ott dolgozó ismerős, mert elég "belterjes"), stb.
Én nem ezen a szakon végeztem, hanem más bölcsész szakon (germanisztika), de az összes bölcsész szakra szerintem igaz az, hogy az elhelyezkedés attól függ, hogy te magad mennyit teszel bele.
A diploma megszerzésén túl fontos, hogy szerezz már az egyetem alatt is tapasztalatot valamiben, vagy esetleg egészítsd ki a végzettségedet egyéb dolgokkal. A nyelvtudás is fontos.

Nem hiszem, hogy többdiplomásként én vagyok szerencsétlen gyökér.
Amúgy meg semmi nem tiltja, hogy az ember BTK-s szak után még mást is elvégezzen azért, hogy növelje a piacképességét. Én egyből el tudtam helyezkedni a BTK-s diplomámmal, de most pénzügy-számvitelt tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!