Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bölcsész diplomával milyen...

Bölcsész diplomával milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés

Ha nem akarok SSC vállalatnál dolgozni és tanár sem akarok lenni akkor van más lehetőségem?

Nyelvszakos diplomám van, fordítói képesítésem is van szóval az menne de ezen kívül mit tudok vele csinálni?

SSC vállalatnál azért nem akarok dolgozni mert szerintem hamar kiégnék benne, hogy egész nap gép előtt ülni, e-mailezni, telefonálni, ügyfelekkel foglalkozni. És tipikusan ilyen állásokra tudnék jelentkezni csak mert nincsenek túl speciális képességeim. Úgy tudom, hogy feljebb lehet lépni a ranglétrán és akkor már nem ilyen unalmas a munka de sajnos nem sok fogalmam van róla, hogy mit lehet ilyen helyeken csinálni.

Tanár azért nem akarok lenni mert gimnáziumokban sok az érdektelen diák, elég bunkók is tudnak lenni, a szülők között is mindenféle van, nagyon sok egyéb feladat is lenne a tanítás mellett amihez semmi elhivatottság nem lenne bennem (osztályfőnöknek lenni, osztálykirándulásra menni, részt venni az iskolai eseményeken, szülői értekezletet tartani). Az általános iskolák is kihúzva.

Hiába vannak előnyei és szépségei a pályának, engem az nem tudna kárpótolni.

A kérdésem tehát az, hogy ha nem akarok se tanár lenni, sem pedig cégeknél dolgozni, akkor milyen lehetőségeim vannak ha a fordítói munkám mellett szeretnék máshol is dolgozni, szeretném másban is képezni magam?

Milyen munkát tudnék még csinálni amihez nem kellene pluszban tanulnom, új diplomát szereznem de valamennyire kapcsolódik is a diplomámhoz?

2021. okt. 25. 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

"a fordítói munkám mellett szeretnék máshol is dolgozni, szeretném másban is képezni magam?" vs. "Milyen munkát tudnék még csinálni amihez nem kellene pluszban tanulnom, új diplomát szereznem"

Csak én érzek itt némi ellentmondást? Most akkor szeretnéd másban is képezni magad, vagy nem?

Rengeteg olyan munka van, amihez nem kell speciális képzettség, és egy tanári diploma prímán megfelel hozzá, pl.

- Magán nyelvtanár

- Szakfordító, műfordító

- [A szinkrontolmácsra nincs sajnos piaci igény]

- Multinál oktatási referens HR osztályon, tudásmenedzser

- Fejvadásznál toborzó (recruiter)

- Multinál [felső]vezetői titkár (tipikusan angol- és német szakos tanárokat szoktak ide felvenni a gazdasági diplomások mellett)

- Nagy cégeknél, vagy nagy rendezvényeknél (pl. világkiállítások stb.) kommunikációs, PR-es, szervező, ügyfélkapcsolatos stb. stb.

- Egyéb irodai állások, pl. a tanítványaim dolgoznak légitársaságoknál jegyértékesítőnél, vagy utazási irodákban

- Utazásszervező

- Idegenvezető

- Értékesítő, sales-es

- Médiában szövegíró, szerkesztő, forgatókönyvíró [nekem pl. volt tévésorozatom nyelv szakos diplomával...]

- Újságíró, sajtófigyelő

- Új médiában: blogger, vlogger, influencer

- Digitális marketinges -- hát ehhez tényleg nem feltétlenül kell egyetemen marketing szakot végezni. Rengeteg tanfolyam van ehhez online is, lerakhatsz Google és Facebook Ad certifikációkat, megtanulhatsz honlapot hegeszteni WordPressel és Shopify-jal (még programozni se kell megtanulni hozzá) és ha ügyes vagy, már ebből prímán meg lehet élni

Most csak pár ötletet írtam, keresni kell a lehetőségeket, segítséget kell kérni rokonoktól, ismerősöktől, barátoktól. Én is így indultam mint te, "használhatatlan" nyelvszakos diplomával, és elvállaltam majdnem mindent, ami az utamba került. Igazából csak elindulni nehéz, utána az egyik munka adja a másikat.

De azt azért átgondolnám, hogy ne akarj már tanulni semmit -- ma már teljesen általánosnak számít 2-3 diplomát szerezni, és semmi nem akadályoz meg abban, hogy betolj szombati levelezőn egy kommunikációs vagy gazdasági diplomát, ha nincs pénzed tandíjra akkor diákhitelből.

2021. okt. 25. 11:01
 2/2 anonim ***** válasza:
A hosszú leírást végigolvasva, hogy ezt miért nem akarod, meg azt miért nem akarod - más csak azt nem értjük, miért akartál bölcsész diplomát?!?
febr. 6. 18:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!