Szerintetek az normális, hogy bekell oltatnom magam gyerekként, ha nem akarok megbukni az iskolában?

Közoktatásban dolgozóktól tudom, hogy a karanténba kerülő kontakt személyeknek kötelező volt biztosítani az online oktatást, ami viszont nem minősült hiányzásnak. Amennyiben ezt az iskola nem biztosította, akkor jogszabályt sértett és a diákoknak kárt okozott, hisz a 250 óra feletti igazolatlan hiányzás esetén évet kell ismételjen. Az, hogy karantén miatt hiányoztál, az pedig hatóságilag és orvosilag igazoltnak minősül. Amennyiben a kellő mennyiségű osztályzatod megvan, akkor szintén nem kell évfolyamot ismételned.

7# Rosszul tudod, nincs ilyen jogszabály. Oltatlannak nem kötelező online oktatást biztosítani, az illetőnek a tanáraitól és az osztálytársaitól kell elkérnie a tananyagot. A mi iskolánkban is közzétettek erről egy tájékoztatást, és a város másik 8 iskolájában sincs online oktatásra lehetőség. Ugyanez érvényes a pesti barátaim iskoláira...
Kérdező, nálunk ez igazolt hiányzás. Viszont az igazolt hiányzásoknak is van egy maximum számuk...

A húgom (1969) és az öcsém (1976) tanár. Az előbbinek a férje is tanár. Az unokatestvérem szintén tanár. Ők elmondták, hogy hogyan zajlik a dolog. Ők a jogszabályokra és az Operatív Törzsre hivatkozva azt állították, amiket én a #7 hozzászólásomban leírtam. Hogyha ők félrevezettek, akkor ámbár legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!