Nyelvvizsga amnesztia 2022 újra lehetséges?
Én azt mondom, hogy aki a diplomát nyelvvizsga nélkül megkapja attól nem kell irigyelni:
1. Ha tényleg annyira fontos a nyelvtudás, akkor az illető úgysem fog állást kapni. Ezt irigylik, akik ellene vannak?
2. Ha igazságtalannak érzik, mert időd és pénzt fektettek bele, akkor az csak azért lehet, mert azóta sem használták a nyelvet. Aki használja és annak köszönheti az állását, az nem irigykedik, mert úgyis kellett volna.
Nekem pl. német és olasz volt a tanult nyelv. A diploma kiadás feltétele egy nyelvvizsga, de az legyen angol. Amit csak úgy tanultam, hogy a szüleim fizették, mert az egyetem egyetlen nyelvi órát sem biztosított. Tök jó, h másoknak van egy nyelvvizsgája, és kezükben a diploma. Nekem németből van, az olaszhoz pár pont kellett volna, de már nem erőltettem, mert úgysem értem volna vele semmit, csak egy plusz papír lenne és ugyanúgy nem kapnék diplomát. Szóval tanulom a harmadik nyelvet. 14 évesen nem hívta fel senki a figyelmem arra, hogy angolt kellene tanulni, bár a diplomakiadás feltételét pont abban az évben változtatták meg, amikor kezdtem az egyetemet. Addig a német is jó lett volna.
Most záróvizsga után szépen itthon vagyok és készülök a szóbelire, szerencsére csak az hiányzik. Viszont az egész eredménye az lett, hogy egy életre megutáltam a nyelvet.
Elolvastam a kommenteket :D Hát meg is érdemlitek, amilyen aktívak vagytok.
Gulyás, Rácz Zsófia, ez a bajaitv, HÖK facebook-ján látszik mennyire aktívak a hallgatók. Itt meg megy a panaszkodás, meg a petíciósok is kiírták, h már nem válaszolnak több e-mail-re annyi panaszkodós e-mail-t küldtetek nekik.
Most direkt visszakeresem, hogy tavaly volt e bármiféle aktivitás a HÖOK oldalán, de semmit nem találtam. Szerintem szimplán valamiért akarta tavaly a HÖOK, idén meg nem, ennyi.
A petíció idén sokkal több emberhez jutott el, mint tavaly. Én úgy érzem, h ha a most végzők a fejük tetejére állnak akkor sem lesz amnesztia, a tavaly végzettek, meg ha abszolút nem kérik, akkor is lett volna. Mert valakinek ez volt az érdeke.
Az elképzelhetetlen, hogy valaki azért nem szavaz a FIDESz-re, mert meghosszabbította az amnesztiát.
Viszont az a kb. 10ezer+ ember és a családjuk, párjuk, legközelebbi barátaik elfogadják ezt, hogy 15 évre vissza mindenki megkapta, nekik sokáig távoktatás volt, mindenki megkattant otthon bezárva és akkor az 5. hullámba ők nem kapják meg?
- Ezt talán jobban is kommunikálhatták volna a hallgatók, mert semmibe nem kerül ezt online kommunikálni. Persze attól lehet nem lesz semmi. Attól még ki lehet állni, nem kell becsicskulni.
Szerintem a hallgatók így is sokmindent megtettek. Fel lehet fogni úgyis, hogy nem eleget, de nézzük már meg, hogy hány aláírás, megosztás van, eljutott a sajtóhoz, bőven születtek róla cikkek, volt róla szó az ATV-n. Senkit nem találtak, aki most mellettük állna és segítene.
Kiálltak magukért a hallgatók, csak eredménye nem lett, de én nem érzem, hogy ez a hallgatók hibája lenne. Olyan érzésem van, hogy falakba ütköznek és senki meg sem akarja hallgatni őket, hiába próbálnak eredményt elérni. A legundorítóbb szerintem a semmibe nézés. Ha nem akar a HÖOK, a kormány nyelvvizsga amnesztiát azt is el lehet mondani. De érdemi választ mindenképp megérdemelnének azok, akik írtak nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!