Más is nagyon hozzászokott a puskázáshoz és nem tud leállni?
Én BSC-n nagyon sokat csaltam, puskáztam, amire nem vagyok büszke.
Diplomázás után megfogadtam, ha felvesznek MSC-re, akkor ott nem fogok puskázni,hanem tanulni fogok rendesen.
Sajnos nem jött össze.Levelezőn csinálom, nem mindig van időm tanulni.
Persze, minden tárgyra tanulok is.A puska elsősorban az,hogy vázlatot írok,hogy könnyebben eszembe jusson minden.
Van egy "puska telefonom",kicsit kisebb régebbi okostelefon,arra PDF formátumban feltöltöm,mert abban könnyű keresgélni.persze, a telefont végső esetben vetem csak be.
A tanárok többsége a vizsgán a laptopját vagy a telefonját nyomkodja, nem nagyon figyelnek.
Annyira hozzászoktam, hogy a cetlik ott lapulnak a zsebemben,az lenne a furcsa,hogy azok nélkül mennék vizsgázni.
"Az életben is úgy van hogy ha nem tudsz valamit akkor utána nézel, nincs ezzel semmi gond"
Persze, vannak az életben olyan helyzetek, amikor van rá idő meg lehetőség, hogy utánanézzünk, olyankor nincs is semmi gond. Viszont van olyan, hogy ég a ház, ömlik a vér, lemerült a telefon a semmi közepén, stb., és olyankor nincs rá idő, hogy a tűzoltó vagy az orvos utánanézzen, hanem azonnal kell cselekedni, nincs rá lehetőség, hogy telefonos segítséget kérj, hanem fejből kéne tudni ezt-azt...
"Édesanyám mindig azt mondta, hogy "ha lusta vagy tanulni, akkor legyél életrevaló és puskázz"."
Az én édesanyám meg azt, hogy már az ő édesanyja is arra nevelte, hogy legyen becsületes akkor is, ha anyagilag nem éri meg...
"Az én becsületemnek már mindegy, 5 évet voltam sitten"
Ha tényleg így van, de leülted, akkor új lapot nyithatsz, semmi sincs veszve. Bármi történt, nem kéne lemondanod arról, hogy a továbbiakban becsületesen élj.
"Attól hogy puskázok még nem vagyok bűnöző"
Az elveidet viszont már feladtad (ha egyáltalán voltak valaha...), és már az is egy lépés lefelé ugyanazon a lejtőn, amin a bűnözők is elindultak valamikor...
"a becsületem már rég nincs ... igazságtalanul ültem extra sok évet"
Aki igazságtalanul ül, annak miért ne lenne meg a becsülete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!