Mennyi idő hozzászokni szerintetek?
Üdv! Szeretnék magas szinten megtanulni angolul, jelenleg a középfok környékén vagy picivel alatta vagyok.
Azon agyaltam, hogy amit csak tudok innentől angolul csinálok, legyen az filmezés, videók nézése, hírek olvasása illetve még a tanulás is megoldható esetemben angolul (programozni tanulok illetve matematikát).
A kérdés az, hogy ti ezt javasoljátok-e, illetve mennyi idő megszokni? Azt azért sejtem, hogy ez nem egy egyszerű és kényelmes dolog, de abban bízom, hogy hozzá tudnám magam szoktatni.
Szerintem jó ötlet, anno én is csináltam hasonlót. Először kezdj olyan filmekkel/videókkal, amiket ismersz, esetleg van hozzá angol felirat, hogy picit szokd, aztán "emeld a szintet". Olvasásnál szintén, olyan témába kezdj, amiben jártas vagy.
A megszokás több mindentől függ, pl. hogy eddig mennyire csináltad így. A fentebb leírtakhoz szerintem gyorsan hozzá fogsz szokni, 1 hónap után biztos érezni fogsz javulást (ha rendszeresen csinálod).
A tanulás már egy merészebb vállalás, de hátrányod biztos nem származik belőle és valószínű a szakmai nyelvben is otthonosabban fogsz majd mozogni.
A 16 évesem pont ezt csinálja. Letiltotta az összes magyar YouTube csatornát.
Gond akkor van, mikor megpróbál elmagyarázni valamit, amit látott, pl. hogy hogyan működik az F95-ös maszk, és nem ismeri a magyar szakkifejezéseket. Angolul tudná mondani, ami jó, de néha magyarul is szükség lesz rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!