Tanárok, elmondanátok milyen a tanári pálya?
Xd
Kb 140 ezer netto.
Ennel minek tobb erv?
Szeretek emberekkel, gyerekekkel foglalkozni. Anyukám pedagógus, sok időt töltöttem abban az iskolában, ahol tanított és tetszett az a légkör, a pezsgés, hogy mindig történik valami és nem mellesleg nagyon szeretem az író szereket (ezt csak úgy említésként írom). Ezek miatt nagyjából el is dőlt, hogy pedagógus leszek. Végül tanító lettem.
A fent említett dolgokon kívül szeretem benne a változatosságot, a gyerekeket, a közösséget, az iskolai programokat, hagyományokat, a műsorokat, hogy mindig van hova fejlődni, ahogy a gyerekek viszonyulnak hozzám (szeretetük, ahogy felnéznek ránk, példaként követnek...kivétel mindig van). Hűha, azért lenne itt még sorolásra méltó dolog, de magát a tanítást is szeretem.
Amit nem szeretek és ami nehézséget okoz: rengeteg papírmunka, a túlterheltség, a negatív (sajtó) vélemény a szakmáról és rólunk, nem vagyunk megbecsülve és fáj leírni de a szülők és a gyerekek (tisztelet a kivételnek) hozzáállása, viselkedése. Nő a pénzről nem is beszélve.
Lényegében szeretem, amit csinálok.
Ha újra kezdhetném, egy ehhez hasonló kaliberű munkát keresnék, de magasabb fizetésért. Nyilván nem minden a pénz, de ebből élünk és jó lenne élni, nem csak túlélni.
Kiknek ajánlom? Akik elhivatottságot éreznek gyerekekkel való foglalkozáshoz. Akiknek van türelme hozzájuk, szót ért velük, nem hátrál meg váratlan akadálynál, akinek van lelke befogadni a kicsik csodás lelkét, viszont hátra tud lépni egyet,amikor arra van szükség. Aki elbírja viselni azt a sok rosszat, amit hall, lát. Aki szeret magyarázni, átadni azt a tudást, aminek a birtokában van. Aki szeret egyszerre színész, porondmester, zenész, tanár és katona lenni...
Szóval ez is egy eléggé összetett szakma/hivatás. Aki tud és szeretne emberekkel, kicsikkel foglalkozni, jobb szakmát nem is találhatna. A pedagógusok születnek, a szakmai részt csak megtanulják, csiszolják az évek során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!