A 80-as években az előfelvételis katonai szolgálat után milyen rendfokozat járt?
Szóval akkor nem honvéd. Mert valaki azt mondta, hogy amikor bevonult az egyetem elvégzése után, a megmaradt 7 hónapot letölteni, akkor dr.xy honvédként vonult be. De akkor nem jól emlékezett biztos.
Köszönöm.
5
Orbán Viktor mondta, tegnap vagy azelőtt, egy intézet 15 éves évfordulóján mondott beszédét kezdve, mert úgy hívta a színpadra Földi-Kovács Andrea, hogy következik dr. Orbán Viktor. Hogy őt csak az egyetem utáni bevonuláskor hívták dr. OV-nak, azóta nem.
Na most, én a 70-es évekből tizedesre emlékeztem, ami az egyetem előtti 11 hónap után járt. De esetleg, ha valaki elkövetett valamit, talán le is fokozhatták, ki tudja.
Az előfelvételiseket politikai okokból az első lépcsős laktanyákba hívták be és ott különösen rossz bánásmódban részesítették , negatív diszkminacióban részesültek.
Mindenütt lövész vagy harckocsizó beosztásba kerültek és mint honvéd szereltek le 1 év után ideiglenesen .
Akiket később másodszor is behívtak azok lettek tartalékos tiszti hallhatók azaz rigók.
A tartalékos tiszti iskolák a ht. tiszthelyettes iskolákkal párhuzamosan működtek a különböző helyőrségekben.
Pl. Várpalota, Kalocsa, Eger, Szabadszállás, vác, Zach utca stb.
7
Én láttam néhány 11 hónap utáni katonakönyvet, és nem honvéd volt egyiknek sem. Tizedes volt a legkisebb, 77-ben.
Másodszor mindenkit behívtak, a maradék 7 hónapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!