Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » NKE Katasztrófavédelmi művelet...

NKE Katasztrófavédelmi műveleti szakirány mennyire nehéz, s milyen rendfokozatban lehet elhelyezkedni vele később?

Figyelt kérdés
Jelenleg 11. osztályos vagyok, szakgimnáziumban tanulok informatikusnak, de később erre az egyetemre szeretnék jelentkezni. Arra lennék kíváncsi, hogy nagyon jó fizikai állapot kell hozzá, vagy nem annyira nehéz a kiképzés, illetve az elméleti része mennyire nehéz? Ha befejezem, akkor megyei műveletirányító referensként lehet elhelyezkedni, vagy miként? Úgy olvastam annak 280-300 ezer a fizetése, ami elég jó.

2019. márc. 24. 19:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Műveleti szakirany alatt a polgári vedelmet értsd, általában hatósági osztalyra, katasztrofavedelmi megbizottnak helyezik el a frissen vegzett hadnagyokat.

Szerintem az alapkikepzes fizikailag nem veszes, siman teljesitheto. Altalaban az evfolyam 5-10%-a lemorzsolodik itt.

Muveletiranyitasra nem hiszem, hogy beraknak.

A fizetes kezdokent atlag 230-260 netto.

2019. márc. 29. 11:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha nappalin elvégzed a szakot akkor irodába fogsz kerülni. Ahogy az előttem lévő írta leraknak mondjuk a lakhelyedhez legközelebbi katasztrófavédelmi kirendeltségre megelőzősnek.

Kiképzésen azért mozgatják az embert de semmi extra. Egy átlagos kondiban lévő embernek aki legalább 2 naponta mozog-sportol valamit nem jelenthet neki gondot.

Én levelezősként csinálom a szakot tűzoltóként. Hát az elméleti oktatásról nekem nincs túl jó véleményem. Töménytelen mennyiségű fölösleges tölteléket próbálnak bevasalni az emberen 100 meg 100 oldalas nagyságokban.

Ha tényleg érdekel a szakma és valami értelmesebbet akarsz csinálni jelentkezz inkább tűzoltónak gimi után.

2019. ápr. 30. 14:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2019. ápr. 30. 18:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Üdv! Nekem több tűzoltó ismerősöm is azt javasolta ,hogy ha ez a vonal érdekel akkor tűzoltóként kezdjem ,ugyanis van 1 másik nappali szak a tűzvédelem és mentésirányítás, oda csak hivatásos mehet és azt hiszem 2 év gyakorlat kell hozzá ,viszont ez nappali képzés és csak 2 éves és utána egyből főhadnagy vagy és mivel vonultál előtte megkapod mellé a rajparancsnokit ez nem biztos ,de a szerparancsnokit biztos és sokkal könnyebb bejutni ide, vagyis változó ,ha jó helyen vagy a humán-osztályon segítenek. A műveleti inkább a hatósági osztályhoz tartozik ,irodai munka,hatósági engedélyek stb. kezdőként ( hadnagy lennél és nem hiszem hogy vezetői beosztásba raknának szoval olyan 210-230 nettó) amott már főhadnagy vagy és szerparancsnoki beosztással akár 350-400 is megkeresel.
2019. jún. 11. 03:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok, én is a katasztrófavédelmen gondolkodom mint opción. Mennyire valós elképzelés az, hogy most jelentkezzek tűzoltónak, és két év után a tűzvédelem és mentésirányítás szakra? Van esély rá, hogy elengedjenek két év tapasztalattal? Másik két szak nem tudom milyen lehet, az iparbiztonság meg a műveleti. Inkább olyan melót szeretnék, ami nem CSAK irodai, hanem lehet valami fizikait is csinálni közbe.
2020. jan. 22. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem egy tűzoltó jart nke-n nappali szakra , akinek nem volt meg a 2ev munkaviszonya.

Szoval ezt a 2evet annyira nem veszik komolyan

2020. jan. 22. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:
De melyik szakra járt? Mert a másik kettőre nem kell a 2 év tapasztalat csak a tűzvédelem és mentésirányításhoz.
2020. jan. 22. 17:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Tuzolto csak tuzvedelem es mentesiranyitasra mehet nappalin, az iparra es a pv-re civilek jelentkezhetnek nappalin.
2020. jan. 22. 17:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Esetleeg NKE-s vagy, mert szeretnék kérdezni egy-két dolgot?
2020. jan. 22. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!