Logisztikai-szállítmányozási ügyintéző OKJ, vagy kereskedelem és marketing logisztika szakirány FOSZK?
Elméletben igaza van az elsőnek,csakhogy a komolyabb pozíciókhoz megkövetelik a felsőfokú végzettséget,például beszerzésnél. Lehet találsz olyan álláshirdetést ahol nem,de komolyabb cégeknél nagyobb fizetésért igen. A marketing pedig csak az alapszak neve, igazándiból annyi, hogy vannak marketinges órák,de a logisztika maga a szakirány ami csak 3. félévben jön elő,ott vannak logisztikás tárgyak. Viszont szélesebb ismeretet kapsz mint az okj-n.
Fuvarszervezéshez,adminisztrációhoz bőven elég az OKJ is viszont a FOSZK-al több esélyed van, jobb szemmel nézik mint egy sima logisztikai OKJ-t,ha megteheted én azt választanám, főleg hogy azzal később diplomát is szerezhetsz + 2 év tanulással,ha esetleg a későbbiekben rájössz,hogy megérné, vagy esetleg a munkahelyen javasolják, hogy csináld meg előléptetés miatt,stb. Igy marad egy nyitott lehetőséged,az OKJ után pedig ha mégis szeretnél diplomát, akkor ugyanúgy 3,5 év lesz. Szerintem gondold át. Ja, és ahogy előttem is irták,a nyelvtudás alap,angol legalább, ha beszélsz mellé még egy nyelvet (német előnyben) akkor az plusz előnyt jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!