Ez plágiumnak számít?
Most írom a szamdolgozatom és rengeteg angol forrásom van (könyvek,tudományos cikkek).
Ezeket lefordítom magyarra,picit átfogalmazom és úgy írom bele a szakdogába.
Ez nem számít plágiumnak ,ugye? Hiszen forrás alapján kell megírni a szakdogát,szóval ugyanazt írjuk,csak pocit átfogalmazva,nem ?
Ha meghivatkozod rendesen, akkor nem, különben természetesen annak számít.
Jó esetben nem ugyanazt írod, mint ami a forrásokban van, mert akkor abban mi az önálló munka? A forrásokból információt nyersz, ami szükséges a munkádhoz, vagy ha valami annyira lényeges, idézel belőle, de az nem igazán pálya, hogy szépen összeollózod belűlük kicsit árfogalmazva. Ez az egyetemed szabályzatában kell, hogy benne legyen, mi megengedett és mi nem, illetve mit várnak el. Valószínűleg nem azt, hogy angol cikkek átfogalmazásából összedobj valamit.
December 13 a leadás.
Oké,de nyilván források alapján írom,hiszen magamtól honnan szedném a dolgokat??
Egyedül e befejezésben vannak teljesen önálló gondolatok,hogy mire jutottam a hipotézis vizsgálata során.
Nyilván végig hivatkozok.
De pl van olyan bekezdés amit lefordítottam egy angol könynől és úgy írtam bele igyanazt csak magyarul,de a bekezdés végén odaírtam hogy pl (xy, 2014)
Nyilván elég...
Én leadás előtt 2 hónappal kezdtem el írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!