Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi számít plágiumnak? Mikortól...

Mi számít plágiumnak? Mikortól plagizálok?

Figyelt kérdés

Akkor számít plágiumnak,ha nyilatkozok róla,hogy saját munkám és feltötltöm a dolgozattárba vagy már az is plágium,ha feltöltöm a plágiumszűrő programba és ott kihozza,hogy más is ezzel az anyaggal dolgozott?De ha nem nyújtom be és nem is nyiltakozok róla,hogy ez a saját munkám akkor is megbüntethetnek?

Régen kaptam egy anyagot amit abban az évben nem használtam fel,viszont idén ezt akartam leadni így lefuttattam a szűrőben és természetesen fent is akadt,mert más felhasználta már előttem. Viszont nem nyiltakzotam még a dolgozatról,hogy az enyém meg semmi..

Kicsit prázok,hogy ezért flejelenthet a konzulensem. Az első oldalt és az utolsó 10-et én írtam. Plusz átszámoltam új számításokat,mert a régiek elvaukltak,de minden mást hagytam. De ismétlem nem is adtam volna le ebben a fél évben a dolgozatot így meg pláne nem ,hogy fent akadt,hogy más munkája. De nem is azt írta,hogy leadott szakdolgozat,hanem hogy "student paper" vagyis más jegyzete.

Valaki ért hozzá? Ebből lehet bajom?

Köszi!

2019. dec. 15. 17:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, ebből lehet bajod, ez plágium. Az nem plágium, ha mindent lehivatkozol, amit máshonnan szedtél, és nem te írtál, nem te találtál ki.
2019. dec. 15. 18:33
 2/2 A kérdező kommentje:

de nem adtam le . és amúgy is holnap lett volna a határidő,semmit nem nyújtottam be róla,hogy leadnám.

Ezt vehetnénk saját magam tesztelásének is,hogy megnéztem plgáium e? Attól,hogy egyezik más munkájával ,de nem használtam fel ,tehát nem mondtam,hogy enyém nem is adtam le,akkor miért vonhatnak felelősségre?

2019. dec. 15. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!