Van valamilyen objektív sorrend a hazi egyetemek között?
Figyelt kérdés
Kiváltképpen a négy orvos egyetem rangsora érdekelne különböző paraméterek alapján, marmint hogy melyik jobb melyiknél, miben és mennyivel?
De mas egyetemek is erdekelnek, tehet van valamilyen lista ilyen adatokrol?
2021. nov. 7. 17:57
2/4 anonim válasza:
Vannak. Az más kérdés, hogy mit szűrsz le belőlük. A legtöbb ilyen rangsor olyan tényezőket vesz figyelembe a rangsor megállapításánál, amik amúgy a kutyát nem érdekelnek. Pl. publikációk száma, tanár/diák arány, tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya... Stb. Óva intelek attól, hogy ezek alapján a rangsorok alapján válassz egyetemet.
3/4 A kérdező kommentje:
Akkor mi alapján kellene választani?
2021. nov. 7. 18:09
4/4 anonim válasza:
Menj el nyíltnapokra és Educatio kiállításra. Ha vannak (akár távolabbi) ismerőseid az egyes egyetemeken, kérdezd meg őket. De itt GYK-n is sokan tesznek fel ilyesmi kérdéseket. (Ezzel kapcsolatban viszont annyit javasolnék, hogy ne egyben kérdezz az összes egyetemről, mert nagyon gyakran veszekedés és lepontozgatás lesz a válaszolók között. Inkább tegyél fel külön-külön kérdést mindegyik suliról.) Amúgy meg vannak, akiknek igenis fontosak a nemzetközi/országos rangsorok. Az átlag egyetemistának valóban nem kéne csak erre alapoznia, de azért bizonyos területeken, bizonyos szakirányoknál igenis fontos lehet mondjuk a publikációk száma. Én annak idején minden forrást megnéztem, és minden tapasztalattal rendelkező embert meghallgattam, és most, bő öt évvel később is úgy érzem, hogy jól döntöttem (de ez nem orvosi terület volt, úgyhogy sajnos abban nem tudok segíteni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!