Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az emelt bioszos tanárom...

Az emelt bioszos tanárom vírustagadó, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Májusban csinálom az emelt biológia/kémia érettségit, és a tanár, aki végül fogadni tudott, kiderült, hogy vírustagadó, és az oltássak kapcsolatban is szkeptikus. Más tanárt nem tudok szerezni a környéken, az online tanfolyamok pedig már elkezdődtek.

Ez a dolog eleinte nyilván nem derült ki, de megosztott velem pár dolgot, hogy pl. szerinte ez az egész a hatalommal való visszaélés, és az oltást rajtunk tesztelik, pár év múlva belehalnak az emberek stb. Én tiszteletben tartom a véleményét, csak félek úgy találkozni vele személyesen, hogy nincs beoltva és nem hordja a maszkot, illetve a vírus sem érdekli.

Online nem a legjobb tanulni, mert szükségem van a kimozdulásra, itthon mindig nagy a zaj. Neki pedig nincs speciális felszerelése ami az online oktatáshoz kellene, mert azt mondta, hogy nem ért ezekhez a programokhoz és sosem számítógépezik.

Mit csináljak? Hogyan közöljem vele kedvesen, hogy vigyázzunk egymásra? Nincs más tanár.

2021. okt. 30. 03:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%
Pedig már itt a vírus a válaszokban is! :D
2021. okt. 30. 06:25
 2/15 anonim válasza:
30%

Ha te be vagy oltva, kiaszart érdekel, hogy ő bevan-e?

Azért te sem vagy a legélesebb kés...

2021. okt. 30. 06:36
 3/15 anonim ***** válasza:
2%

Egyébként nem tudom, hogy a kérdésed valódi vagy kitaláció, mindenesetre van alapja az ilyen hozzáállásnak. Én nem vagyok vírustagadó és be is vagyok oltva, de azért azt elismerem, hogy nem így mennek a dolgok, hogy szeptemberben menetrend szerint megérkezik a vírus! Ahogy azt is, hogy csak az tud mutálódni, aminek alkalmazkodnia kell! Azaz egy vírus, amire nincs ellenszer (az oltás nem az!), nincs kényszerítve a mutálódásra, így az nem is mutálódik! Ezzel lehet az embereket ösztönözni az oltakozásra, hogy ez most más, ami most van, és ez most veszélyesebb stb. stb. Szóval ez nem von le abból, hogy önmagában is veszélyt jelent ez a vírus sokakra és nem tudni, hogy kire! Kiszámíthatatlan! DE az, hogy mutálódik, és veszélyesebb, és mégveszélyesebb, ez szerintem is kamugyanús!

Ha a kérdésed nem kitaláció, akkor nem értem mi a problémád azzal, hogy Ő nincs beoltva. Te bevagy! Aki bevan oltva az hordozó még ugyanúgy lehet, csak a tünetei enyhébbek. Akire veszélyt jelent a beoltott, az az oltatlan (elméletben), azaz nem értem min aggódsz? Azon, hogy megfertőzöd és kidől a sorból?

Amivel nekem van problémám többek között, az az, hogy pl. 1-től ismét maszk a tömegközlekedéseken. Én bevagyok oltva, miért húzzak maszkot? Húzzon az, aki nincs beoltva vagy aki fél. Ellenőrizzék, kérjék el a kártyát, akin nincs maszk és nincs kártya, azt büntessék meg! Majd jönnek ismét a bezárások is, én sem mehetek beoltottként szórakozóhelyre, kocsmába, étterembe, mert bezárnak, majd mehetek idősávban vásárolni stb. Miért? Akkor miért oltattam be magam, ha a korlátozások kollektívek? Mert én azért oltattam be magam, hogy ennek végre legyen már vége! Hagyjanak ki ebből!

2021. okt. 30. 06:39
 4/15 anonim válasza:
7%
Ez egyértelműen kitaláció, ha valaki oltásellenes, az biztos, hogy internetezik.
2021. okt. 30. 07:27
 5/15 anonim ***** válasza:
79%
Ne foglalkozz ezzel. Ha elkapja, ugy kell neki. Tanuld meg az anyagot es erettsegizz le. A virus temajat meg keruld, egyszeruen ignorald es kesz.
2021. okt. 30. 07:41
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

Igazán nem értem a problémádat!

Hacsak nem a corona az emelt biosz anyaga, akkor mi a jelentösége? Azt hisz, amit akar, ettöl még jó tanár lehet, meg tudod csinálni az emeltet. A magánvéleményének semmi köze az eredeti funkciójához!

2021. okt. 30. 08:29
 7/15 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom az a baja, hogy aki tanult egy minimális biológiát, az nem tartja kamunak a vírust és önként felveszi az oltást. Ez a tanár meg láthatóan ostoba
2021. okt. 30. 09:12
 8/15 A kérdező kommentje:
8: pontosan! De ha nagyon okos, akkor miért vírustagadó?
2021. okt. 30. 09:22
 9/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom, én biológus vagyok, van olyan volt csoporttársam, aki szintén folyamatosan arról posztol, hogy ő nem veszi fel az oltást, stb. Mondjuk róla tudom, hogy csak a hatalmas mázlija miatt végezte el a szakot, meg mert rengeteget puskázott, így nem is különösen érdekelne De hatalmas követő tábora van, mert táplálkozás tanácsadó lett, gondolom ott is hasonló szakértő, de elég gáz, hogy másokat is meggyőz a tudatlanságával, mert ők meg azt feltételezik, hogy ért hozzá
2021. okt. 30. 09:27
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

Két dolog lehet:

1. Attól félsz, hogy vírushordozó a tanár, és szépen átadja neked, annak ellenére, hogy te be vagy oltva. Ez esetben viselj FFP2 maszkot, amikor vele találkozol, az téged véd, a levegőt főleg befelé szűri.

2. Az a bajod, hogy bioszt oktat, közben meg hülye a bioszhoz. Akkor keress más tanárt.

2021. okt. 30. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!