Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elvileg ezt szeretném csinálni...

Elvileg ezt szeretném csinálni, miért érzem rosszul magam?

Figyelt kérdés

Mióta géphez ültem úgy érzem, programozni akarok, vannak kisebb dolgok amiket lekódoltam magamnak és 1-2 ismerősömnek, weblapokat csinálok és tanulgatom magamban a python, flask, django használatát és elkezdtem nemrég a reactot is, úgy gondoltam egyetem nem lenne rossz ötlet, de úr isten... Nagyon szorongok már most, hogy mégis bírni fogom-e, az idő miatt nem tudok diákmunkázni de ha egyáltalán nem tanulok akkor még úgyse, rendes munkára meg nem vesznek fel, mert tapasztalat kell nekik, diploma, vagy épp jogsi és vezetési tapasztalat: nekem egyik sincs meg.

Voltam bent néhány órán, azaz gyakorlaton és előadáson, de... Nagyon rosszul éreztem magam, nagyon nehéznek érzem már most, félek, hogy nem tudnám tartani az állami támogatotthoz szükséges átlagot, teljesíteni a szükséges krediteket, hogy nem érteném meg az anyagot, az oktatók pedig már most elmondták, hogy őket nem érdekli ki bukik meg meg ki nem, otthon lehet tanulni és ennyi... Hogyha nem bírnám az egyetemet, kiiratkozom, de... Miért érzem úgy, hogy rossz döntést hoztam? Hogy nem kellett volna egyetemre mennem, sőt, programozás sem kellett volna hogy érdekeljen? Néztem utána a hiányszakmákat, de amiket találtam mind fizetős képzések voltak amiket nem tudnék kifizetni, szóval meg van kötve a kezem.

Ha árufeltöltő melókat is néztem de a környéken nagyon nincs semmi, ahol meg van, annak a fizetése elmenne a bérletre konkrétan hogy bejárjak.

Mit kellene tennem? Félek az egyetemtől, úgy érzem, elhamarkodott döntés volt a felvételi. Sosem voltam valami jó matekból, 3mas 4es között voltam alapon középiskolában, az érettségim 4es lett épphogy. Meg ez a számítógépes architectúrák tárgy... Nagyon messze áll tőlem úgy érzem. Elkezdett fájni a fejem már most, pedig ez csak a 2. Nap volt... Emellett még napi 4 órát is utaznom kell az egyetemhez,koli kilőve.

Valami tanácsot szeretnék kérni, ha lehet.

2021. szept. 7. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak értelmes egyetemek is. Jelentkezz át olyanra, ahol nem esznek embert. Levelezőn is tudsz tanulni és akkor tudsz mellette dolgozni. Én gazdinfót csinálok levelezőn, és senki se riogat azzal, hogy embert akarnak enni, bár én nem is mentem olyan suliba, ahol azt hiszik, attól színvonalas egy oktatás, hogy a tanulókat megalázzák és 80%-át megbuktatják.
2021. szept. 7. 18:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt hittem, annyian dicsérik, csak jó lehet. Kezdek rettegni. Hányingerem van a holnaptól, félek bemenni bármelyik előadásra, gyakorlatra. Melyik egyetemre mentél?
2021. szept. 7. 19:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a Miltonra mentem, már a felén túl vagyok. Baromi kedves, normális, életből jött tanárok tanítanak, és igaz, nem olyan nehéz elvégezni, mint egy ELTÉt vagy BME-t, de tudok mellette dolgozni és fel fogok mutatni 3 év tapasztalatot, mire odaérek, a diploma meg meglesz, gyomorgörgy nélkül. Itt is kell tanulni, ne értsd félre, de nagyon nem mindegy, amit írsz, hogy be mersz-e menni, mersz-e kérdezni, stb. vagy csak rettegsz, néhány nap után, hogy ki fognak csinálni félév végére (sajnos lehet, hogy ki fognak, mert ez a céljuk, mintha minden informatikusnak minimum katonai karizmával és villámtanulási képeséggekkel kellene rendelkeznie).
2021. szept. 7. 20:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Gyomorgörcs, bocs, csak elírtam :)
2021. szept. 7. 20:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszi! Én most végeztem, a kalkuluson az oktató brutalisan gyorsan haladt, mondott vagy 6 fogalmat, kérdezte, hogy értjük-e, mire bárki mondhatott volna valamit hogy pl "nem", azonnal rávágta, hogy "áhh, ezt biztos értitek, középiskolában tanultátok", aztán tele írt 3 táblát mire mi leírtunk 2 sort, majd törölte és haladt tovább, mondván "hamarosan dolgozat, jobb ha átveszünk mindent:)"... Remegtem egész órán és a végén hánynom kellett...

Hála istennem, a többi órával nem volt baj! Ez t az egyet kell túlélni.

Köszi a válaszaid! :)

2021. szept. 8. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!