5 hónapja csinálom a szemtornát szinte minden egyes nap, nem igazán érzem a változást. Más is járt e már így? Mi lehet az oka? Valamit esetleg rosszul csinálnék? Ha valaki leírná a konkrét gyakorlatot ami neki használt, azt nagyon megköszönném!
En csak arrol hallottam, hogy hanyingere lett valakinek, mar ezektol a gyakorlatoktol.
Haat. Az intimtornaban hiszek, bar visszaforditani az se tud mindent, de karbantartani mindenkepp.
A szemtornaval szemben erosen szkeptikus vagyok, es en is tengeribeteg lennek szerintem.
Én csináltam három hónapig, és én éreztem változást. Nagyon sok embernek segített már.
Minden gyakorlatot csinálsz sorrendben? Ugye nem mesterséges fénynél csinálod? Kontaktlencsét/szemüveget mennyit hordasz? A torna során folyamatosan el kell hagyni mindkettőt, a cél az, hogy maximum az utcára/vezetéshez kelljen bármelyik is. Mennyit tenyerezel? Napi 3-szor 30 perc a legjobb. Tenyerezés közben ugye nem pörög az agyad? Mennyit stresszelsz? Étrendet tartod? Mennyi kávét/energitalt fogyasztasz naponta? Mennyi cukrot? Rendesen étkezel?
Ezek mind befolyàsoljàk. Én tartottam kb mindent, és nekem javult.
Kedves Kérdező!
Ha nem vettél észre semmilyen változást akkor valami nem jó.
A szemüvegedet vagy kontaklencsédet minimum fél de inkább 0,75 vagy akár 1 dioptriával is vedd kisebbre. Ha teljesen korrigálva van a szemed akkor nem tud hová fejlődni. Én fél dioprtiával vettem gyengébb lencséket és 1 hét alatt majdnem olyan élesen láttam vele mint az erősebbel. (közben végig szemtornáztam napi 2x reggel este)
Gyakorlatok:
szemizom "edzés": fel-le jobbra-balra átlósan egyik irány másik irány téglalap egyik irányba majd másik irányba, majd karika jobbra és balra.
az ismétlések számát az elején kevesebbszer majd növelheted. (elején elég 5x-7x ismételni a téglalap és kört 3x) izomláz lehetséges a szemedbe is szóval pár napig érezheted a gyakorlatok közben hogy bizony kicsit fáj.
Ezek után 1 perc tenyerezés bővel elég. Lazító gyakorlak a tenyerezés mellett lehet még a lengetés gyakorlat. Szerintem találsz róla videot.
A 2. gyakorlat a fókuszálós gyakorlatok. Közelre nézel mondjuk a ujjadat utána a szobád falán az órát egy feliratot vagy bármit. Vagy a kezedbe veszel egy kis papírt amin van valami felirat szöveg és az mozgatod előre hátra úgy hogy addig közelíts a szemed felé vele amikor már jól látod és addig távolítsd amikor már összemosódnak a betűk oda-vissza.
ezután a gyakorlat után is lazítsd a szemeidet.
Leo Angart: Szerezd vissza éleslátásodat című könyve nagyon szuper próbáld meg letölteni vagy beszerezni. (én csak néhány dolgot írtam le)
ui: van akinek ez a lyukacsos olvasószemüveg is bevált, azt is kipróbálhatód. Sógor -3,5ről -0,5 lett a szeme ettől fél év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!