Téged mi bosszant a legjobban a magyar történelemoktatásban?
Figyelt kérdés
Van amin változtatnál, vagy szerinted jó úgy, ahogy van?2021. aug. 19. 03:13
21/24 anonim válasza:
#5 mar ahol. Nalunk anno a 20.szazadot 2 honap alatt daraltak le, mert annyira el voltunk csuszva. Ehhez kepest tobb mint 1 evet tanultuk az okort. Kozpekort is legalabb egy evig
22/24 anonim válasza:
Igaz ez nem konkrétan a történelemoktatás, de észrevettem, hogy a magyarok körében igen gyakori jelenség az elhárító mechanizmus. A Magyarország számára nem kedvező tényeket itthon szívesen ferdítenek, csűrnek-csavarnak, tagadnak. Én is az első világháborút tudnám felhozni ide példának.
De igazából ez az elhárító mechanizmus minden területen ott van a társadalomban, legyen szó bármiról. Külföldön ezzel sokkal kisebb mértékben találkoztam.
23/24 anonim válasza:
22-esről az jut eszembe, hogy egy másik nagy hibája a történelemoktatásnak az állandó áldozatszemlélet. Mi soha nem tehetünk semmiről, minket csak mindig megbszott valamelyik nagyhatalom. Pedig ha nem így tekintenénk az egész történelemre, akkor lehet, hogy az ártatlan áldozat szerepét elveszítenénk, de egyben elismernénk, hogy uraljuk a sorsunkat, és nem lenne ennyire pesszimista a nép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!