Macskarap kérdése:
Mennyire nehéz angolul elvégezni egy egyetemet? Vagy menjek inkább magyar nyelvűre jövőre?
Figyelt kérdés
Gazdasági szakról lenne szó2021. júl. 26. 15:34
1/8 anonim válasza:
Ha tudsz angolul, akkor ugyanolyan nehéz mintha magyarul lenne. Nálunk idén fizikán volt pár angol nyelvű tárgy, de nem volt semmi nehézség amiatt, mert nem magyarul voltak.
2/8 anonim válasza:
Semmi extra, mindenkepp menj angol nyelvure, ha van ra lehetoseg. Tobbet er az angol nyelvu diploma, mint a magyar.
3/8 anonim válasza:
hát én biztos nem vállalnám be, ha hadilábon állok az angollal, sztem magyarul is elég.
4/8 A kérdező kommentje:
Most leszek12.-es és emelt angolozni szeretnék akkor gondolom érdemes lenne az angol nyelvű
2021. júl. 26. 19:01
6/8 anonim válasza:
Ha jó vagy angolból és úgy érzed meg tudsz vele birkózni akkor érdemesebb
7/8 anonim válasza:
Felsőfok vagy aközeli szinten kell lenni angolból ahhoz, hogy a nyelv ne okozzon nagy nehézséget angol nyelvű képzésen, szerintem. (Az emelt érettségi ugye középfoknak felel meg). Abba gondolj bele, hogy minden órád angolul lesz, angolul is kell majd vizsgáznod.
8/8 anonim válasza:
Én anglisztikán tanulok, ami nyilván picit más, de itt is minden tárgy angolul van, angol nyelvű források vannak, angolul kell vizsgázni stb. Én egy sima mezei középiskolába jártam (tehát nem két tannyelvű vagy ilyesmi) és volt egy emelt angol érettségim (most hogy a nyelvtudásom annál jobb volt-e vagy sem, azt nem tudom, de pl. nekem akkor nem volt felsőfokú nyelvvizsgám meg nem jártam semmi speckó nyelvtanfolyamra stb.), így kezdtem meg az egyetemet. Azt meg kellett szokni, hogy minden angolul van, angolul kell jegyzetelni stb., de ez egy-két hét alatt már megszokottá vált. Nem éreztem, hogy komolyabb nehézséget jelentett volna. Persze, voltak ismeretlen szavak például és közben folyamatosan tanultam új dolgokat a nyelvvel kapcsolatosan is, de pl. egy magyar nyelvű szakon is meg kell tanulni a szakkifejezéseket, el kell sajátítani azt a hivatalosabb fogalmazásmódot stb. Úgyhogy szerintem önmagában nem jelent komolyabb nehézséget az, hogy valaki idegen nyelvű szakon tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!