Milyen mentális problémám van, ha félek beoltatni magam?
Valószínűleg ki fogok bukni az orvosiról. Mindenki beoltotta magát a környezetemben, rajtam kívül.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem normális, és az egész karrieremet kockáztatom, de nem tudom megtenni. Még nagyon régen egy pszichológus kényszerbetegséggel diagnosztizált, de épphogy a kényszerbetegek félnek a legjobban a vírustól.
Én attól félek, hogy nem volt elég idő megvárni a hosszútávú következményeit az oltásnak, és utána már visszafordíthatatlan a folyamat.
Szeptembertől valószínűleg kiközösítenek, és előbb utóbb kötelezővé teszik úgyis.
Mit csináljak? Minden konstruktív választ értékelek. Előre is köszönöm!
Tegyük fel, hogy nincs elegendő empátiám, hiszen nem kockáztatom a saját életemet az oltással másokért. Ha biztonságos lenne, akkor kockáztatnám.
Vizsgáztam biokémiából, és az egész oltás egy manipuláció a molekulákkal, ami szerencsére eddig bejött, és hatékonynak bizonyul, de eddig még nincs elegendő adat arra tekintve, hogy a későbbiekben milyen hatása lesz a szervezetre. Egy in vivo elvégzett kísérletről beszélünk.
Félreértettél. Szerintem 40 felett MINDENKÉPP indokolt az oltás felvétele, hiszen veszélyesebb maga a vírus, mint az oltás lehetséges kockázatai.
Húszon évesen ez szerintem pont fordítva van. Ha belegondolsz, kevesebb, mint egy éve van elérhető oltásunk, és máris jelentették a szívizomgyulladást, különböző bőr és vesebetegségeket. Mi lesz később?
Láttam az oltások működésmechanizmusát, de az egész egy orosz rulett. Hiszen most még oké, minden szuper, visszatér az élet, hurrá... de arra senki sem tudja a választ, hogy mi lesz 5 év múlva?
"Vizsgáztam biokémiából, és az egész oltás egy manipuláció a molekulákkal"
Mint minden gyógyító tevékenység a metamizoltól kezdve a citosztatikumokig
"ami szerencsére eddig bejött, és hatékonynak bizonyul"
Nem szerencse a dollármilliókba kerülő sok számítógépes szimuláció, a laborkísérletek, állatkísérletek és végül a klinikai tesztek. Ezeket mind sikeresen vették a jelenleg forgalomban lévő gyógyszerek és oltások.
"eddig még nincs elegendő adat arra tekintve, hogy a későbbiekben milyen hatása lesz a szervezetre"
Pont ezért vannak a szimulációk. Másrész milyen távoli hatásokra gondolsz a mRNS oltásoknál? Egy lipid burokban egy mRNS szál található. Pár óra alatt instabillá válik és lebomlik. Még allergénnek sem mondható.. Friss biokémia tudásoddal nyilván ismered az mRNS tulajdonságait.
"Egy in vivo elvégzett kísérletről beszélünk"
Mint minden más gyógyszer esetében, az IV. klinikai fázis a végtelenségig tart, monitorozzák a gyógyszerek hatásosságát, mellékhatás spektrumát. Ha találnak összefüggést egy esemény és a gyógyszer között, akkor az bekerül a tájékoztatójába, esetleg kontraindikációjába. Ezeket az oltásokat ugyanúgy megelőzték in vitro kísérletek, mint a vérnyomáscsökkentőket, vagy fájdalomcsillapítókat. Semmi különbség nincs köztük.
Dobálózol itt nagy szavakkal, de tényleges tudás nincs mögötte, ami szomorú. Jobban teszel ha beoltatod magad (különben úgysem folytathatod az egyetemet) és elkezded fejleszteni az önálló gondolkodás képességet. Klinikai tárgyaknál hatalmas bajban leszel.
Üdv, egy orvos
Van ésszerűség a félelmedben, de hosszútávon értelmetlennek találom az oltástól való félelmet. Én már orvosként eléggé benne voltam a COVID elleni küzdelemben, és sajnos el kell, hogy keserítselek - nem egy huszon-harmincévest tettünk gépre, akik között volt olyan férfit (27 évesen), aki negatív kórtörténetű volt, rengeteget sportolt, nagyon egészségesen élt, és mégis 2 nap alatt eljutott a lélegeztetőgépig és az intenzívre.
Azt már látjuk, hogy ez a vírus velünk marad, a pandémiából szépen endémia lesz, pár (10) év alatt majd valószínűleg ugyanazt az utat fogja bejárni, mint a spanyolnátha.
A különbség, hogy ebbe a vírusba nem kellene ennyi embernek belehalni, mivel a spanyolnáthához képest a jelenlegi oltásokkal sokkal nagyobb fegyver van a kezünkben ellene. Igen, nap, mint nap lehoznak rémhíreket, hogy az oltásnak milyen mellékhatása lehet, de statisztikailag minimalis az esélye a súlyos mellékhatásoknak. Én sürgősségin dolgozom, nem tudom hányan jöttek anno Astra után mélyvénás thrombosis és tüdőembolia kizárásának céljából, egynek sem volt. MInt ahogy Pfizeres myocarditist vagy glomerulonephritist sem láttam. Pedig elég nagy betegforgalommal dolgozunk. Én most kaptam a 3.-at, kutyabajom.
Ellenben a COVID akutan is okozhat elég súlyos tüneteket, köztük maradandóakat is (volt olyan 35 éves betegem, aki szépen átvészelte a vírust, majd bejött hetekkel később, hogy valami azóta sem oké, mellkas CT-n azt láttuk, hogy a tüdők 40%-a elhegesedett), illetve hosszútávon is. A legijesztőbbek számomra a neurológiai szövődmények.
Te tudod, de szerintem ésszerűtlen nem oltatni.
#14-es vagyok:
És szerinted mi lenne járványtanilag, ha a 40+-os korosztály megkapná az oltást, a 25 évesek meg nem? A 25 évesek között tombolni fog, (nyilván lesznek áldozatok) terjeszteni fogják szabadon és veszélyt jelent azokra az idősebbekre akik nem akarták magukat beoltatni, vagy immunstátuszuk miatt nem kaphatták meg az oltást. Egy járvány csak úgy lehet megállítani, ha egy adott területen, egyidőben, a populáció 80% feletti arányban létrejön az immunitás. Ez képes egyedül visszaszorítani a járvány terjedését. Ebbe számold bele az oltáselleneseket, a nem olthatóakat, illetve azokat, akik beadatták, de valami miatt nem alakult ki nálunk megfelelő immunitás.
Ne oltasd be magad!Teljesen felesleges.Vagy egyet adass be a kártya miatt és aztán ennyi
Igazad van hogy félsz és egyáltalán nem vagy dilis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!