Egyetemen felvételnél lehet kapni többletpontokat mentális, pszichés problémára, psziches fejlődesi zavarra?
Kersgélem, de nem nagyon találom a választ sajnos...
Az egyik tanárom mondta, hogy jár pszichés fejlődési zavarra is, mint diszlexia, vagy diszkalkulia és komolyabb pszichés betegségekre is, akár személyiség zavarra.
De a felvi pontszámítojánál csak olyan van, hogy "fogyatékkal élő".
Elsőnek köszi!
Második! Szerinted egy olyan embernek aki eleve hátránnyal indul nincs meg a joga tanulni, kevésbé értékes ember, vagy mi?
#5: de, ugyanannyi joga van. Te viszont többet akarsz.
Egyébként igen, jár fogyatékosságra plusz pont Szakorvosi igazolás kell hozzá, amennyire én tudom.
Ja, és azért van úgy fogalmazva, hogy "fogyatékkal élő", mert jogszabály határozza meg, ki számít annak. Aki jogszabály szerint az, annak jár.
Bár sosem értettem, annak, akinek ilyen problémája van, miért van több joga tanulni, mint nekem?
Mert lássuk be, akinek testi fogyatékossága van, az egy diplomával könnyebben fog boldogulni, könnyebben talál munkát, támogassuk, rendben.
De akinek mentális, pszichés zavarai vannak, az soha nem fog egy munkahelyen beilleszkedni!
#7. Köszi a hasznos választ!
Ment a pont... Szerintem teljesen igazad van.
#8. "De akinek mentális, pszichés zavarai vannak, az soha nem fog egy munkahelyen beilleszkedni!"
Na és ezt mégis mi alapján gondolod?
Szerinted ha te pl skizofrén vagy, vagy mély depressziós időszakokkal küzdesz, akkor tök boldogan fogsz egy teletömött 100+ fős előadóteremben ücsörögni, zhkat írogatni, és fél évente vizsgaidőszakokon keresztül menni. Vagy valaki azért mert bipoláris zavarja van kapjon 50 pontot, azért hogy letegyen egy diplomát (mellette más egészséges ember nem kap semmi plusz pontot azért mert kiegyensúlyozott pszichésen...) de ha logikusan én vagy valaki főnök lenne és látná hogy xy bipoláris, skizofrén, vagy valami ilyesmi gondja van, akkor én vagy bárki kockáztatna vele felelőségteljes főnökként mikor mellette van 1-2 másik jelentkező, vagy a plusz pontok kellenek de a munkakeresésnél eltitkolja az ember. Nem azt mondom hogy nem szabad őket támogatni, de ennyi erővel járhat azért is plusz pont hogy lelkileg rendben van az ember ezáltal jobban fogja venni az akadályokat valószínüleg, ami a munkaadónak és mindenkinek sokkal jobb. Egyébként nem is tudom hogy milyen egyetemre tud menni egy olyan ember akinek pszichés problémai vannak, esetleg infomaratikusnak vagy olyan szakra, ahol a jövőben nem foglalkozik emberekkel, mert pl én nem lennék oda ha a gyerekem tanárnőjének ilyen problámai lennének, vagy pl egy ápolónőnek...
Ha sok pontot akarsz figyelmedbe ajánlom az emelt érettségit, a nyelvvizsgákat és a TANULÁST!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!