Dietetikusnak érdemesebb továbbtanulnom vagy pszichológusnak?
Végzős gimnazista lány vagyok, továbbtanulásban jelenleg ez a két irány jöhet szóba. Tulajdonképpen már 2 éve pszichológusnak "készülök", de a dietetika is egyre jobban érdekelni kezdett, mert érintett vagyok a témában, ha lehet ezt így mondani.. (az utóbbi időben voltak/vannak emésztőrendszeri problémáim, ezért elég problémás számomra az étkezés) Dietetikus szakon úgy hallottam sok a kémia, amitől tartok egy kicsit, de ez még nem riaszt el teljesen, inkább az hogy egyetem után milyen lehetőségeim vannak elhelyezkedni? Tényleg nagyon nehéz vele állást találni?
Pszichológia megint nagyon érdekel, 1 évig jártam pszichológushoz aki nagyon pozitív benyomást tett rám. De valahogy nem tudom elképzelni magam hosszútávon pszichológusként, sajnos nem vagyok egy türelmesb ember... Arra is gondoltam, hogy esetleg "összekötném" a kettőt és lennék táplálkozási pszichológus, de erre megint nem tudom mennyire van igény.. ://
semelyik, mind a kettobol sok van.
Talan dietetika
Egyiknek sem!
Érsebésznek, vagy idegsebésznek!
Sajnos az orvosi pálya is kilőve... A kémiát mindig is nehezen értettem, nem szerettem tanulni, a tudásom ha nem is a nullával egyenlő, de csak kicsivel van felette...
Akik pszichológia vagy dietetikus szakon tanultak/tanulnak, nagyon szívesen elolvasnám a tapasztalataitokat, véleményeteket! :) (akár privátban is)
A leírtak alapján egyiket se ajánlom. Egy dietetikusnak fontos a kémia. A pszichológusnak meg nagyon türelmesnek kell lennie.
Fizikát nem szereted?
Jaj, hát az rosszabb volt, mint a kémia!
De szerintem maradok a dietetikusnál, mert ha jól láttam a tantárgyak között, akkor nagyrészt szerves kémiát tanulnak, azt pedig bioszból a biokémia résznél szerettem. (mondjuk lehet túlzás ezt mondani, de a lényeg hogy azt értettem és könnyebben tudtam tanulni, mint a szervetlen kémiát)
Aztán lehet teljesen máshol kötök majd ki, ha nem tetszik még mindig tudok utána váltani. De valahol muszáj lesz elkezdeni. :/
Pszichológia lett végül. :) Első helyen ELTE. Dietetika lecsúszott a 6. helyre.
Januárban voltam fent nyílt napon a SOTE-n és amit ott előadtak, az nagyon elvette a kedvem... Azért megérte, mert legalább megvilágosodtam, hogy nem nekem való az, a pszichológiának meg millió egyéb ága van, több lehetősem van milyen irányba szakosodjak majd. Akár táplálkozáspszichológia is szóba jöhet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!