Miért lett ilyen értéktelen a diploma Magyarországon?
A legtöbb szakmunkás ma már jóval többet megkeres egy diplomásnák. Egy kőműves vagy egy szobafestő is többszörösét megkeresi az építőmérnök fizetésének. Egy csomó embert ismerek, akik diplomával recepción meg futárként vagy taxisofőrként dolgoznak
Diplomások közül egyedül az informatikusok keresnek jól, a többi egyáltalán nem egy nagy durranás.
Javaslom ennek a videónak a megtekintését. Élég 7:30-tól
Felesleges vitatkozni a kérdezővel.
Csak mert ő túl hülye volt ahhoz, hogy rendes eredménnyel elvégezzen egy rendes szakot az egyetemen, ilyen diplomaellenes posztokkal éli ki a frusztrációját.
Szerintem nem igaz amit mond. Elég belegondolni, hogy egy tanár 5 év egyetem után kap 140-et, ennek meg bármelyik szaki a többszörösét megkeresi
De bizony igaz.
Majd gondold át, hogy az állami vezetők, politikusok, gazdagok közül melyik nyilatkozott már olyat, hogy megmondta a gyerekének, hogy legyen szakmunkás.
Még Orbán Gazsit is benyomták egy katonai elitképzőbe amikor se profi focistának, se szektavezérnek nem vált be.
Ez a "jöjjenek a szakik" duma csak neked szól, meg a többi hasonszőrűnek. A gazdagok és hatalmasok gyerekei diplomások lesznek és te nekik fogsz dolgozni, ha majd egyszer nem itt nyomod a piár szöveget, hanem végre elvégzel valami aranykalászos szaki képzőt, amivel majd szerinted a sokszorosát fogod megkeresni adiplomások bérének.
“ Még Orbán Gazsit is benyomták egy katonai elitképzőbe amikor se profi focistának, se szektavezérnek nem vált be.”
Gazsi elvégezte a jogi egyetemet.
Kérdező, téged meg mi tart vissza attól, hogy szerezz egy szakmát és degeszre keresd magad, ha szerinted ez a követendő út?
“ Még Orbán Gazsit is benyomták egy katonai elitképzőbe amikor se profi focistának, se szektavezérnek nem vált be.”
Aztán kapja majd az alacsony katonai illetményt.
A gazdagoknak, politikusoknak, állami vezetőknek meg vannak kapcsolataik és úgyis benyomják a gyereküket valami jól fizető irodai melóra.
De ha van egy büfészakos diplomám, attól még nem fogok milliós fizetésért munkát kapni.
Én közigazgatás-szervező szakon végeztem, elhelyezkedhettem volna egy kormányhivatalban, de nettó 180 ezres fizetést akartak adni. Szóval elmentem inkább egy gyárba, ahol 3 műszakban megvan a 210 is
"Én közigazgatás-szervező szakon végeztem, elhelyezkedhettem volna egy kormányhivatalban, de nettó 180 ezres fizetést akartak adni. Szóval elmentem inkább egy gyárba, ahol 3 műszakban megvan a 210 is."
A 210 sem sok 3 műszakban. Ha majd több éve éjszakázol nem ezt fogod mondani és jó lesz majd a 180 is. Voltam gyári munkás, 3 műszakos, mellette jártam az 1.alapképzésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!