Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Annyit nyomta a Fidesz, hogy...

Annyit nyomta a Fidesz, hogy nem kell elköltöznie a CEU -nak, végül mégis elkellett. Miért?

Figyelt kérdés

2019. aug. 4. 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem kellett.
2019. aug. 4. 17:44
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
Nem kellett. Saját maguk csinálták a feszkót a hangos távozással hogy aztán mutogathassanak a magyar kormányra. Ennyi történt. Elüldözve nem lettek.
2019. aug. 4. 17:56
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Alapvetően azért, mert az Orbán-kormány nem volt hajlandó megkötni New York Állammal azt a megállapodást, ami a CEU további ittlétének feltétele, és amit direkt azért írtak elő Orbánék, hogy a CEU-t ki lehessen nyírni.

Annyiban talán van igazuk a fideszeseknek, hogy a CEU látszólag önként ment el, nem paterolták ki őket, nem zárta be őket a rendőrség. Valószínűleg erre később sem került volna sor, és a CEU megtűrt státuszban, Orbánék kegyelméből mától holnapig bukdácsolva maradhatott volna. De azt meg ők nem vállalták, hogy ilyen körülmények között, megfelelő törvényi háttér nélkül továbbmaradjanak.

És előre válaszolnék arra a fideszes hazugságra, hogy hát nem is ment el a CEU. Az egyetem zászlóshajóját képező amerikai diplomát adó képzés elment, illetve folyamatosan költözik. Igen, az épület még egyelőre megvan, nem hintették be a helyét sóval, és ha szerencsénk van Soros György fenntartja valamiféle kulturális/továbbképző központként, de a lényeget sikeresen kipasszírozták.

2019. aug. 4. 18:56
 4/11 anonim ***** válasza:
9%

#3 Jaj és jaj.

Mivel a kutyát nem érdekelte eddig sem és senki észre sem vette, így feltételezem ezután sem fogja megrengetni a magyar életet, hogy a külföldi hallgatókat a külföldi oktatók most majd úgy fogják oktatni, hogy az egyetem székhelye a határon kívül lesz.

Ment a hiszti éveken keresztül, hogy a magyr kormány így meg úgy, miközben a többi külföldi egyetemnek, az amerikaiaknak is, szimplán hónapok kellettek, hogy megfeleljenek a törvény változásának.

Azért azt jó lenne tudni, hogy az osztrákok milyen körülmények között mentek bele a költözésbe. De innentől az ő problémájuk.

2019. aug. 4. 19:25
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
Most tényleg meglep valakit, hogy ebben (is) hazudtak?
2019. aug. 4. 20:46
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
4: A többi külföldi egyetem azért tudott megfelelni, mert azt akarták, hogy megfeleljen. A CEU meg azért nem, mert azt akarták, hogy ne tudjon. Ezért volt ez az egész cécó. A fideszes országgyűlés kihozta, hogy egy külföldi egyetem csak akkor működhet, ha a fideszes kormány megállapodik róla az adott állammal. Majd ez a fideszes kormány nem volt hajlandó megállapodni csak pont a CEU működéséről New York Állammal. Majd ez után azt mondják, hogy jé, ti nem feleltek meg a törvénynek, pedig mindenki más megfelel! Lehet ennél ócskább, cinikusabb eljárás? És ezt még komolyan beveszi valaki?
2019. aug. 4. 21:56
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Ja, és a magyar életet igenis megrengeti az a szellemi rombolás, ami most már programszerűen megy a CEU elüldözésétől kezdve a Tudományos Akadémia szétveréséig. Értem én, hogy a falusi kocsmákban nem ez a fő téma, de egy kicsit is értelmes embernek nem kell magyarázni, hogy mekkora veszteség egy városnak, egy országnak a fontos szellemi értékek és intézmények megszűnése.
2019. aug. 4. 22:07
 8/11 anonim ***** válasza:
21%

A CEU nem fontos szellemi termék. Egy aprócska pont. ha nincs ez a hiszti akkor az emberek 99%-a úgy éli tovább az életét ahogy előtte - hogy fogalma sincsen arról, hogy a CEU létezik.

Igen szánalmas olyan hülyeséggel jönni, hogy a törvény úgy van megírva, hogy az egyik amerikai diplomát kiadó egyetem meg tudjon neki felelni a másik meg nem. Volt egy olyan kitétel, hogy ha az egyetem amerikai diplomát ad ki, akkor legyen valóban amerikai és ne olyan magyar egyetem, amin angolul beszélnek. Tényleg, milyen felháborító dolog is ez, elvárni hogy ami amerikainak mondja magát az legyen is az.

A véleményed "komolyságát" mutatja az is amit az akadémiáról írtál. Na az pont úgy lett szétverve, mint a CEU elüldözve - sehogy.

2019. aug. 5. 00:09
 9/11 anonim ***** válasza:
94%

"A CEU nem fontos szellemi termék. Egy aprócska pont."

Végül is csak egy csomó tudományos kutatás alapját adták (az MTA mellett).

De egyébként is bullshit az érvelésed, az emberek azt sem éreznék meg, ha holnap ilyenkorra pl. az ország összes szakkollégiuma feloszlana, de szakmán belül ez fontos és tragikus.

"Tényleg, milyen felháborító dolog is ez, elvárni hogy ami amerikainak mondja magát az legyen is az."

Amerikában akkreditálták, innentől kezdve ki vagy te, hogy beleszólj az amerikaiak dolgába?

2019. aug. 5. 00:18
 10/11 A kérdező kommentje:

"Igen szánalmas olyan hülyeséggel jönni, hogy a törvény úgy van megírva, hogy az egyik amerikai diplomát kiadó egyetem meg tudjon neki felelni a másik meg nem. "

Volt e/van e egyáltalán másik ilyen egyetem itthon?

Amúgy nemzetközi objektív, politikától mentes rangsorok szerint vot olyan szak amiből a CEU 50., illetve 25. tudott lenni a világon (történelem és közgazdasági elemző)...

A legjobb magyar egyetemek egyike sincs benne a top 500-ban, egy szak esetében sem.

Úgyhogy igen, a CEU elég nagy veszteség nekünk magyaroknak.

Főleg, hogy Soros györgy még fizettei is a magyar állampolgárok milliós tandíját, ha felvételt nyertek erre az egyetemre, alanyi jogon.

2019. aug. 5. 02:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!