Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Annyit nyomta a Fidesz, hogy...

Annyit nyomta a Fidesz, hogy nem kell elköltöznie a CEU -nak, végül mégis elkellett. Miért?

Figyelt kérdés

2019. aug. 4. 17:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
90%

"Volt egy olyan kitétel, hogy ha az egyetem amerikai diplomát ad ki, akkor legyen valóban amerikai és ne olyan magyar egyetem, amin angolul beszélnek. Tényleg, milyen felháborító dolog is ez, elvárni hogy ami amerikainak mondja magát az legyen is az."

Csak itt nem arról volt szó, ezért hazudsz. Nem arról volt szó, hogy magáról mit mond.

Egyrészt, meg kellett egyezni az amerikai kormánnyal, hogy nyilvánítsa ki a támogatását és erről szülessen megegyezés a magyar kormánnyal, ami amúgy meg se születhetett volna, mert valójában nincs ilyen jogköre az amerikai kormánynak, mivel ott az egyetem az new york állam fennhatósága alá tartozik, nem pedig a kormány alá.

Másrészt, pedig oktatást kell folytatnia az adott országban, amely diplomáját kiadja, ami alapvetően egy több milliós kiadás.

"A CEU nem fontos szellemi termék. Egy aprócska pont. ha nincs ez a hiszti akkor az emberek 99%-a úgy éli tovább az életét ahogy előtte - hogy fogalma sincsen arról, hogy a CEU létezik."

Amúgy ez is baromi nagy hülyeség. Mert egyrészt erre minden felhúzható. Ha nem találják fel az autót, akkor is mindenki tovább élte volna az életét, semmi nem változott volna.

Másrészt, csak ez pl. ország szempontjából nagyon nem mindegy. Ebből látszik, hogy pl. magyar ellenes vagy. Egy magasan képzett mondjuk mérnök sokkal jobban prögeti a GDP-t, mint egy 8 általánossal munkába álló földműves. Szóval sokkal jobban megéri a CEU-t megtartani, mivel jobb a gazdaságnak.

Mellesleg a teljes felsőoktatásnak, mivel foglalkoztatott a CEU egyéb magyar egyetemen oktató tanárokat és a CEU miatt jöttek olyan oktatók, akik akár a többi magyar egyetem egyszer-egyszer előadtak.

"A véleményed "komolyságát" mutatja az is amit az akadémiáról írtál. Na az pont úgy lett szétverve, mint a CEU elüldözve - sehogy."

A jártasságod színvonalát pedig tökéletesn jellemzi ez a mondat, mivel nagyon pontos megfogalmazás az, hogy az MTA-t szétverik, mivel szétverik.

2019. aug. 5. 02:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!