Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan bírjam ki az orvosit,...

Hogyan bírjam ki az orvosit, ha kezdek kiégni?

Figyelt kérdés

A barátaim is csak biztatnak, viszont senkitől sem kapok érdemben választ.

Lehetséges, hogy kiégtem, mivel mindent unalmasnak gondolok, minden megterhelő. Megcsinálom a vizsgákat, de azt kérdezem magamtól, hogy mi értelmük van? Régen szenvedélyesnek képzeltem a szakmát, viszont semmilyen intellektuális kihívással nem jár, mert csak diagnosztizálunk és felírjuk a gyógyszereket.

Aki érzett már hasonlót orvosként, vagy még hallgatóként, annak szívesen megfogadnám a tanácsait. Előre is köszi!

2021. aug. 7. 00:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Van sok lehetoseged orvoskent, nem muszaj egesz nap nyomorult betegeknek a panaszat hallgatni.
2021. aug. 7. 01:31
 2/14 anonim ***** válasza:
48%

Igaz én még csak most kezdek, viszont nem csak ebből áll az orvosi! Attól még hogy 0-24-ben ezt tapasztalod/látod az nem jelenti azt, hogy ennyire le vannak szűkülve a lehetőségeid! Csak az a baj, hogy ezt látod. Ki kell lépni a mókus kerékből. Beleuntál amit nap mint nap látsz és eléd tesznek. Későbbiekben nyithatsz saját magán praxist, kellenek álmok és tervek. Nem csak az létezik, amit eléd tesznek szerintem. Kezdj majd bele új dolgokba, amint lehet. Először is nyilván kell néhány év praktizálás mielőtt még magánba kezdhetnél. Aztán ott van a továbbképzés. Vagy akár gyógynövények

(ha nem vagy megrögzült gyógyszerpárti), illetve kitalálhatsz valami újat is, amit felépítesz. Ezt csinálja az orvosi, kiéget ha időközben elveszíted a motivációd és kreativitásod :( Ne add fel én is azt mondom, mert valamiért ebbe anno belevágtad a fejszét. Nem csak az az út létezik, amit leraknak eléd. Érdemes lenne ilyen nyílt gondolkodású, önálló emberekkel beszélned, akik olyat tettek, ami nem megszokott.

Lehet én is így fogom érezni magam, viszont sok ismerősöm van, akik úgy tettek, amit leírtam fentebb és ők majd helyreraknak.

2021. aug. 7. 01:35
 3/14 anonim ***** válasza:
64%

semmilyen intellektuális kihívással nem jár, mert csak diagnosztizálunk és felírjuk a gyógyszereket.

Nem jársz te orvosira...

2021. aug. 7. 07:45
 4/14 anonim ***** válasza:
83%

Most épp nyári szünet van, pihendd ki a vizsgaidőszakot...

Menj többet betegágy mellé, járj be a kedvenc gyakvezedhez/műtétre vagy vegyél fel plusz kurzust, menj mentőtiszti képzésre, stb.

2021. aug. 7. 08:07
 5/14 A kérdező kommentje:

Koszi a válaszokat.

Harmas: akkor mondd el te, mit kellene ereznem. Biztosan jobban tudod

2021. aug. 7. 08:15
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Hányadéves vagy?
2021. aug. 7. 09:12
 7/14 anonim ***** válasza:
93%

A diagnosztizálás miért nem intellektuális kihívás? Nem csak nátha van a világon.

Lehetsz kutató orvos, akár nemzetközi orvoscsapatban is dolgozhatsz, vagy a patológia kifejezetten izgalmas. Vagy a törvényszéki orvosi tevékenység is. Számtalan lehetőség van.

Pihenj nyáron. A lányom is orvosit végzett, de soha nem hallottam tőle, hogy kiégne, mostanában meg egyre több egyetemistától hallom és nem csak orvosin.

2021. aug. 7. 10:48
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
én meg azt szeretem, hogy nem diagnosztizálunk, csak elkészítjük, amit az orvosok felírnak:), esetleg gyógyszerészetin nem gondolkoztál korábban?
2021. aug. 7. 10:49
 9/14 anonim ***** válasza:
87%

Nem említetted hányadéves vagy, ami itt kulcskérdés, és azt súgja, nem sok rálátásod volt még a szakmára.

Az alapozó tárgyak elég szárazak, ahogy a nevük is mutatja, a későbbi tanulmányaid alapjául szolgálnak. Ezek tudnak szörnyen unalmasak és ahhoz képest agyfacsaróan nehezek lenni. De kellenek a későbbiekhez. Szóval tarts ki, tanulj amikor tanulni kell, pihenj amikor tudsz, és minden rendben lesz.

A klinikai tárgyak nagyobb betekintést adnak magába a gyógyításba. Megsúgom, szabad proaktívnak lenni. Szabadidődben megkérhetsz egy szimpatikus gyakvezt, hogy hadd menj vele a szakrendelésre, elmehetsz bármelyik klinikára besegíteni. Nem csak a kötelező gyakorlaton teheted be a lábad a kórházba.

Ha úgy gondolod, hogy a diagnosztizálás és a gyógyszerek felírása nem intellektuális kihívás, akkor vegyél kicsit vissza az arcodból. Ez nem a Doktor House.

2021. aug. 7. 11:27
 10/14 anonim ***** válasza:
29%
9, sehányad éves. Ilyent, hogy csak diagnosztizál és gyógyszert ír, nem ír le oth.
2021. aug. 7. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!