Ha nyitott konyvvel, harmadik próbálkozásra, fakt es kulontanar utan se tudom 60% felett irni a kemiat, akkor engedjem el az orvosit?
Szerintem igen. Ha a középiskolai kémia ennyire nem megy, akkor az egyetem első két-három évében a sok kémiára épülő tantárgyon ki fognak szórni. Feltéve hogy felvesznek (amit a leírtak alapján kétlek, mert legalább 75-80% körül kéne legyen mindkét emelt tárgyad).
Ilyen egyetemi tárgyakra gondolok, hogy:
-első félévben heti 3 + 3,5 óra gyakorlat orvosi kémia
- második félévben 2 + 1,5 óra orvosi biokémia
- harmadik félévben 3 + 2,5 óra orvosi biokémia
- negyedik félévben szintén 3 + 2,5 orvosi biokémia
- 5-6. félévben van heti 1 labor
- 7-8. félévben 2,5 + 2,5 óra gyógyszerészet
És amint látod az első 4 év szerves részét fogja képezni a kémia, úgyhogy ha most nem megy később sem fog sajnos.
sztem meg nem, én 0-ról készültem fel 10 hónap alatt, jövőre végzek a gytkn, csak közép bioszom volt
ha még tudsz menj el kemiaerettsegi.hu vezetője által indított tanfolyamra, én érettségi előtt mentem el (előtte volt 1-2 hónapja), megkaptuk az összes érettségi feladatot témakörönként nehézségi sorrendben, ilyen sehol sincs a neten, nagyon hasznos volt!!! meg most ha láttam ingyenes konzultációt is tart :))
Nem lehetetlen behozni egy ilyen lemaradást, de az írásodból arra következtetek, hogy már maximális energiabefektetéssel jutottál ide. Válts tanulási módszert, lehet csak azzal van a gond. A külön tanárodnak mi a véleménye erről a kérdésről? Az világos hogy ez a teljesítmény nem lesz elég, a kérdés az, hogy tudnál-e jobban teljesíteni.
Én középszinten érettségiztem csak kémiából, jártam faktra is, bár külön tanárhoz nem. Az első néhány feladatsorom alig 2-es lett (3-4 hónappal érettségi előtt) viszont észbe kaptam és elkezdtem tanulni, végül erős 5-ös lett. De az intenzív tanulás volt, és előtte nem volt kb semennyi, ezért nem ment. Nagyon nem mindegy, hogy milyen mennyiségű energiabefektetést kell megemelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!