Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bevállaljam így az orvosit,...

Bevállaljam így az orvosit, nekem való?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az emberi test működése, mindenki jó képességűnek, “zseninek” tart (ami hatalmas túlzás, csak úgy érzem, hogy akkor ki kellene használnom az adottságaimat, és egy tényleg nagy kihívást jelentő szakot választani.) szeretnék mindenképp segítő szakmát, amiben emberekkel foglalkozhatok, és mindig is vonzott az orvosi/kórházi légkör. Viszont ezenkívül “ ezer”más dolgot szeretek csinálni. Mindig is kicsit “független” voltam, aki magának osztja be az idejét, szeret társaságba járni, sportolni, művelődni és utazni. Szívesen dolgoznék akár egy kicsit “lazább” helyen, ami mellé még elférne, hogy edzősködjek, esetleg médiában elhelyezkedjek, vagy fotózzak. (mindet imádom). Dietetikán is nagyon gondolkodom, illetve pszichológia szakon... Mindig is nagyot akartam “alkotni”, de nem tudom, hogy boldog lennék-e, ha nem maradna lehetőségem mással is foglalkozni, kicsit szabadabb életet élni. Dietetikuskent, viszont lehet, hogy hiányérzetem lenne, nem érezném, hogy kiteljesedtem...(A sport az életem, és mindenképp szeretnék valamilyen szinten a sport közegében is mozogni.)

2021. febr. 15. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Esetleg gyógytornász szakban nem gondolkodtál? Segítesz az embereken, kihívások elé állít, kihasználod a tudásod mert egy komoly szakma, viszont nem olyan húzós mint az orvosi. Több szabadidőd lehet a jövőben.
2021. febr. 15. 22:22
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Te nagyon hasonlítasz rám, tanulj te is a hibámból. Kb. 15 éves korom óta foglalkoztatott, hogy orvos legyek, sokat álmodoztam róla, de vonzottak a művészetek is, szeretek festeni, táncolni, énekelni, imádok utazni stb. Viszont a lustaságom eluralkodott rajtam és bemeséltem magamnak, hogy jó lesz a dietetika. Egy félévet bírtam ki ott, nem tetszett, unalmasnak találtam. Sokat gondolkodtam azon is, hogy kell-e nekem az a sok szar ami az orvosi hivatással jár. Az a helyzet, hogy nekem megéri, már nem vonz a könnyű élet. Úgy vagyok vele, hogy hobbinak megmaradnak a művészeti dolgok, viszont többre vagyok hivatott ennél. Úgy éreztem mindig, hogy nekem kutatnom kell, rá kell jönnöm valamire. Lehet, hogy ez így külső szemlélőként furán hangzik, de ez a belső intuíció visz előre mindig, egyre csak feszegetve a rég szabott határaimat.
2021. febr. 15. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

A kettes jól mondja. Szerintem akiknek kell a kihívás, meg esetleg szeretné az agyát "leterhelni", az nem lesz megelégedve könnyű szakkal és hivatással. Pont az ilyen embereknek való az, hogy egész életében fejlődjön, haladjon, azt pedig egy "csak legyek valami" hozzáállással nem lehet csinálni. Szerintem ha nem is orvosira akarnál menni, keress valami olyat, ahova igazán nehéz bekerülni, és használni kell rengeteget az eszed. És persze a munka is legyen olyan, ahova kihívás kerülni.

Az ilyen típusú emberek találnak időt és módot hobbikra, emiatt nem kell aggódni. :)

2021. febr. 16. 08:50
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
*bekerülni
2021. febr. 16. 08:51
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még a pszichológia az, amin nagyon gomdolkodom, mert orvosként nem biztos, hogy el tudnám magam képzelni, inkább a kutatás érdkelne, viszont az a pszichológiában is nagyon érdekes lehet. Kérdés, hogy az mennyire nagy kihívás, és mennyi lehetőség van benne Magyarországon.
2021. febr. 16. 10:33
 6/11 anonim ***** válasza:
88%
Orvosi után sem feltétlen kell a klinikumban elhelyezkedni vannak akik PHDt végeznek inkább a 6 év után. A tanulmányaid során is lehetsz már kutatócsoportok tagja és a későbbiekben is.
2021. febr. 16. 11:00
 7/11 anonim ***** válasza:
13%
Ezt a kérdést már kiírtad, remélem nem naponta írogatsz majd.
2021. febr. 16. 12:00
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanigy voltam, orvosi, sport, pszichologia, muveszetek minden teren, de vegul orvosi lesz a nyero. Ha gondolod, irj. :)
2021. febr. 16. 12:14
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszerészként vagy vegyészként nagyobb esélyed van a kutatásban elhelyezkedni. Egyik sem könnyű szak, biztos találnál ott is kihívásokat.
2021. febr. 16. 22:40
 10/11 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező! Olvasva a kérdésedet először nem akartam elhinni, hogy nem én írtam ki...annyira igaz rám is mindaz amit leírtál, ugyanezeket az egyetemeket néztem, az orvosin gondolkozom jelenleg, de a művészetek és más dolgok iránt is érdeklődöm. Én végül az orvosi egyetem mellett döntöttem (jövőre fogok felvételizni), sajnos az rám is igaz, amit az előző válaszolók már leírtak, valahogyan nem érezném teljesnek az életemet és bennem lenne az a nagy kérdés, hogy mi lett volna ha az orvosi hivatást választom. Nem tudom, hogy jelenleg miért gondolom/ érzem így, de azt javaslom ha ez benned is megvan próbáld meg. Biztosan nem lesz könnyű, de bármikor otthagyhatod és ez még nem egy életre szóló döntés, ha a kémia/ biológia vonz más szakterületet is választhatsz azon belül (kettő jól megírt emelt érettségivel pedig jók az esélyeid is). Bárhogyan is döntesz szerintem hallgass a szívedre, és ha valamiért “odahúz” akkor menj és próbáld meg. Sok sikert a jövődhöz!
2021. febr. 22. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!