Bevállaljam így az orvosit, nekem való?
Én ugyan nem ÁOK-ra járok, de én az orvosit javasolnám. Szerintem ha oda felvételiznél és felvennének, akkor 1-2 év alatt úgyis kiderülne, hogy mennyire neked való és szerintem könnyebb az orvosit otthagyni egy könnyebb, lazább szakért mint fordítva.
Mint a többiek említették, orvosi után is lehetsz kutató, ráadásul annyiféle szakvizsgát tehetsz, annyiféle szakorvos lehetsz, hogy lehet, hogy találnál olyan területet, ami megfelelne minden igényednek.
Nem minden szakterületen kell műteni, valamelyik szakterülettel lehet magánrendelőd, valamelyikkel nem igazán, valamelyik jobban leterhel, valamelyik talán kevésbé. Ha magánrendelőd lenne, akkor gondolom, hogy szabadabban oszthatnád be a saját idődet is, bár nyilván odáig el is kell jutni. Én (sajnos) nem vagyok orvos, de szerintem orvostudományon belül is eléggé más például a sebészet vagy bőrgyógyászat vagy a radiológia vagy a patológia. Mind orvostudomány, de mégis mások és ha nem tetszene az egyik, lehet, hogy egy másik tökéletes választás lenne.
Ami engem illet, én nem lettem orvos, mert gimis koromban nem is érdekelt, de ha most visszamehetnék az időben vagy újrakezdhetném, akkor azt választanám. Sajnos már ez örökre elúszott, de megbántam. Szerintem olyan csodálatos az orvosi hivatás, akár gyógyítasz és kezelsz betegeket, akár kutatsz, hogy nincs olyan foglalkozás szinte, ami a nyomába érhet. Meg úgy általában véve az egészségügyi foglalkozások, én a mentősöket is nagyon tudom értékelni.
Ha később vágsz bele az orvosiba, lehet késő lesz.
Esetleg ha érdekel az emberek segítése, de mégsem az orvosit szeretnéd, én elgondolkodnék a helyedben a fogorvosin is. Akkor is tudnál embereken segíteni, de szerintem magadra is jutna elég időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!