Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért mentetek szociológia...

Miért mentetek szociológia szakra, mi fogott meg ebben a tudományterületben?

Figyelt kérdés

2021. aug. 3. 23:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
82%

Értem, tehát szociológia mesterszakos vagy, és nem vagy tisztában a szociológia módszertani alapjaival. Értem. Pedig emlékeim szerint még a gólyák kezdő könyve, a Babbie is ezzel kezdődik...

Illetve egy külföldi elit egyetemen doktorált egyetemi oktatót úgy véleményezel, hogy "hihetetlen, h. téged engedtek doktorálni, miközben ilyen durva tévesztéseid vannak...", majd megsértődsz, ha ezt szóvá teszem. Ezt is értem.

Rudi bácsi nekem (a legnagyobb jóindulattal és szeretettel) Rudi bácsi, nagyon szerettük Őt, a lakására jártunk vizsgázni... egyébként ha már így hivataloskodni akarsz, akkor Rektor Úr, mivel anno ő volt a Corvinus rektora, amikor a tanítványa voltam.

Szóval az a javaslatom, további szócsata helyett, hogy inkább nézz utána, mi a szociológiai módszertan lényege, hogy az ASA definícióját idézzem: "conceptualization, data analysis, data collection, measurement, modeling, and research design"... [link]

Senki nem vitatta, hogy van kvalitatív kutatás is (én is részt vettem jópár kvalitatív kutatás tervezésében), és azt sem, hogy van a szociológiának bölcsész része is (én is ilyenből doktoráltam btw.), de ettől még az tény, hogy a szociológiai kutatás adatfeldolgozáson alapul.

Na peace. Kérdeztél valamit, normálisan válaszoltam, nem értem, miért kötsz belém.

2021. aug. 4. 14:16
 12/13 A kérdező kommentje:

"A szociológia statisztikai társadalomtudomány."

szerintem miután ezt a mondatot te írtad le, nettó gáz, hogy még az én szakmai jártasságomat kérdőjelezed meg!

2021. aug. 4. 18:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Most tényleg ezzel kötözködsz? Széttrollkodod a saját kérdésedet… xD

Ráadásul amit írtam, nagyon leegyszerűsített, de igaz. Nem is magamtól szedtem, hanem az összes szociológiai módszertani könyv ezzel indul. Értem, hogy te ezt nem érted, valószínűleg – velem ellentétben – kutatást sem terveztél és csináltál soha, de legalább annyi egérutat hagyj magadnak, hogy kicsit átgondolod, miket beszélsz. 🤝👍

2021. aug. 4. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!