Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről (szociológ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről (szociológiás kérdés)?

Figyelt kérdés

[link]

Amcsi felmérés, nyilván sok lényeges különbség van az ő társadalmuk, és a miénk közt )náluk nem volt betegesen prűd Kádár korszak, nálunk meg még a 90-es évek első fele is csak nyomokban tért el a Kádár rendszer kultúrájától)

Csak néhány számadat aki nem akarja az egészet végigfutni:

1988-ban a 15-19 közti lányok 51%-ának volt már szexuális aktusban része, a 15-19 közti fiúk 60%-ának volt szexuális aktusban része.

A 2017-es felmérés idején megkérdezettek adatai alapján a mai 15-19 éves lányok 42%-ának volt szexuális aktusban része, 15-19 éves fiúk esetén ez 44%.

Másik adat:

A közönséges, bevett felszedési módszerek egyre kevesebb szexben végződő kapcsolathoz vezetnek.

A "csak összefutottunk" (just met) ismerkedéseknek lányoknál 2%, fiúknál 7% körül lesz szex a vége.

És ugyanezek az adatok, plusz még több egy fiatal felnőtteket érintő kutatásban:

[link]

Itt kiegészül a lehetséges és bizonyított okok sora a 1.) Szülői nyomás és ráhatás növekedésével, 2.) test önkép-zavar, mesztelenségtől való feszélyezettség 3.) a netes társkeresők, randi appok elterjedése és még több...

Ezek több tízezer fős mintavételi csoportokból származó kutatások.

Mit gondoltok?

2019. jún. 2. 14:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az égvilágon semmit. Egyik ország ilyen a másik meg olyan.
2019. jún. 2. 15:01
 2/12 A kérdező kommentje:

Szóval semmi globalizációból adódó összefüggést nem vélsz felfedezni.

Oké, végülis ez is válasz.

2019. jún. 2. 15:11
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Ehhez nem elég jó az angolom, de a számadatok nekem kicsit furcsának tűnnek és szerintem a hazai helyzetre nem lehet ráhúzni. Nem azt mondom, hogy az ismerősi köröm reprezentatívan nagy, de alig ismerek olyan lányt, aki 18 éves korában még szűz lenne.
2019. jún. 2. 15:47
 4/12 A kérdező kommentje:

Ha már személyes sztorik: Én barátnőmmel 19 évesen vesztettem el, akkor ő 19 volt.

És itt egyetemen sem egy csajt ismerek akiről tudom hogy még nem volt barátja, vagy épp srácot barátnő nélkül.

ha már személyes, nem-reprezentatív példát hoztál fel.

2019. jún. 2. 15:57
 5/12 A kérdező kommentje:

De magyar tanulmányok is születtek már, kb ugyanilyen eredménnyel.

Nyilván minél magasabb végzettségű célcsoportot vizsgálunk, az átlag annál kijjebb tolódik. egy borsodi roma faluban nyilván 15 év lesz az átlag, egy 2000 fős egyetemen valszeg 20-21 is lehet

2019. jún. 2. 16:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemre járok. Onnét hoztam a példát, hogy alig ismerek olyan lányt, aki 18 évesen szűz volt... :D
2019. jún. 2. 16:16
 7/12 A kérdező kommentje:

Tehát egy több tízezres felmérésre azt mondjuk hogy "nekem furák a számok"

Hát oké.

2019. jún. 2. 16:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Emlékszem, hogy az amerikai választások előtt a legtöbben nem Trumpot hozták ki győztesnek. Én előre megmondtam, hogy nyerni fog. Ennyit ezekről a felmérésekről.

Szeretem a számokat és a felméréseket, de sajnos egy részüket úgy csinálják, hogy az jöjjön ki, amit az adott kutatócsapat akar. Az elmúlt 1-2 évben pont eléggé felkapott lett a téma, hogy mennyi felmérést végeztek el különböző csapatok újra és mennyire más eredményeket kaptak, mint a hivatalosan publikált eredmények.

Amúgy ez a téma olyan dolog, hogyha nagyobb ismerősi köröd van vagy egyszerűen sok embert sodor eléd az élet, akkor leesnek dolgok. Ha tényleg reális számokat akarsz, akkor nyugodtan mérd fel a helyzetet te. Csinálj egy kérdőívet és rakd ki mondjuk facén valami olyan csoportba, ahol sok a fiatal.

2019. jún. 2. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

Megnyugtatlak kérdező, Amerikát is hülyítették anno és hülyítik most is, csak másképpen, ahogy minket.

Ugyan ott nem volt Kádár-korszak, ami eszméletlen sokat ártott az össz magyar mentalitásnak.

Itt manipulálható, kicsinyes, családját is hátba szúró komcsikat neveltek, végzettségtől függetlenül. Oroszországban azért ezt sokkal durvábban nyomták és meg is látszik rajtuk, tisztelet a kivételnek.

Poszt-szovjet országoknak ugyanígy ártott a szovjet modell adaptálása, de ez már más témakör.

Amerikában a XX. század elejétől kőkemény vadkapitalizmus van, csak te számítasz, tiporj el másokat, virítsd a jó kocsit meg nyaralj valami puccos helyen, többit szard le!

A családi kapcsolatok lószarnak se felelnek meg, olyan gyengék.

Viszont a témára ugorva: tudod, te hogy hülyítik a kamaszokat a szexről? Tisztasággyűrű, meg miegymás. Mintha egy szektáról lenne szó.

Rémlik a South Parkból 13. évad 1. epizód, vagy a Family Guyból az 5. évadból a 6. rész? Ha igen, tudni fogod, mire célzok, mert nagyon is valós problémát vázoltak fel.

2019. jún. 2. 20:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen 9-es, ezek a részek megvannak. Azt vágom hogy USA-ban (meg gondolom Kanadában is) jelentősek a mormon, meg mindenféle egyéb egyházak, a kis szekták, gyülekezetek száma meg valahol a több ezer és a százezer közt lehet.

Meg Bible belt államok...

De ezeknek van ekkora súlyuk pl a közoktatásban is?

Illetve én azt várnám hogy az utóbbi uszkve 30 évben ezek csak gyengültek. Ezek szerint pont hogy nagyobb befolyást szereztek volna?

2019. jún. 2. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!